ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 35 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


New York ile eş zamanlı müzik şöleniSayı: 683 - 18.12.2008


Önceki akşam “Kültür Değişimi” başlığıyla gerçekleşen bir konserle, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Garanti Kültür Merkezi’nde Selim Sesler ve grubuyla, New York’taki Carnegie Hall’de Maurice Brown ve grubu eşzamanlı olarak sahne aldı. Karşılıklı performanslar video konferans sistemiyle iki salonda canlı yayınlanırken, salonlarda bulunan İstanbullu ve New Yorklu lise öğrencileri de birbirlerinin sevdikleri müzikleri dinleme fırsatı buldu.

Etkinlik, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Füsun Akarsu, Boğaziçi Üniversitesi rektör yardımcısı Yeşim Arat ve ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener’in konuşmalarıyla başladı. Ardından konserde Selim Sesler ve grubu “Şu Köyceğiz Yolları”, “Kara Üzüm Habbesi” ve “Kasap Havası” gibi hareketli parçalar seslendirirken, trompet sanatçısı Maurice Brown ve grubu bolca doğaçlamaya başvuran bir caz programı sundu. İki salonda da kimi öğrenciler ses ve enstrümanlarıyla çeşitli parçalarda müzisyenlere eşlik etti. İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki İlter Dirin’in Selim Sesler ve grubuyla beraber seslendirdiği “Makber” öğrencilerce coşkuyla alkışlanırken; New York’ta Genesis ve Michael adlı iki öğrencinin kendi yazdıkları hiphop parçası büyük beğeni topladı.

Etkinliğe katılan İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Şehremini Anadolu Lisesi ve Terakki Vakfı Okulları’nın öğrencileri son 3 aydır süren bir programda, New York’taki 9 lisenin öğrencilerine paralel bir müzik eğitimi almış ve müzikte ritim, yapı, doğaçlama ve özgürlük gibi kavramları incelemişti. 

ABD Dışişleri’nden destek

Konser boyunca müzisyenler öğrencilere bu kavramları uygulamalı biçimde açıklarken öğrenciler de diğer ülkenin müziklerine dair hislerini belirttiler.

Etkinlik öncesi soruları yanıtlayan Başkonsolos Wiener, ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Ofisi’nin de faaliyeti desteklediğini vurguladı. “Bu karmaşık dünyada farklı kültürler arasında karşılıklı anlayışın gelişmesinde müziğin önemli bir rolü var” diyen Wiener, 3 aylık programda Türk öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de, ABD’nin müzik eğitimine dair bilgi edinme fırsatı bulunduğunu belirtti.



*Fotoğraf: İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki İlter Dirin, New Yorklu ve İstanbullu arkadaşları için, Selim Sesler ve grubuyla beraber “Makber”i seslendirdi.
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.