ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 17 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Klasikten cazaSayı: 672 - 26.11.2008


 “Harika çocuk” sıfatıyla başladığı müzik kariyerini dünya çapında başarılı bir solist olarak sürdüren, “My Dream“, “Personal Touch“ ve “Secret Garden” albümleriyle kendi bestelerini de dinleyicilere sunan piyanist Burçin Büke bu kez müzik severlere klasik müzikten caza uzanan bir program sunacak. “Klasik’ten Caz’a” başlıklı konser, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 28 Kasım saat 20.00’de gerçekleşecek. 

‘Sık yapılmayan bir performans’

Programın ilk yarım saati boyunca tek başına sahne alacak olan Büke, Chopin, Liszt ve Albeniz’in eserlerini, sonra da cazın en önemli isimlerinden George Gershwin’in parçalarını seslendirecek.

Ardından Büke’ye kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Erhan Seçkin katılacak: Üçlü, Miles Davis’ten geçerek Beatles’a kadar uzanırken Büke’nin kendi besteleri alacak sırayı.

Konser öncesi sorularımızı yanıtlayan Büke, bu orijinal müzikal kombinasyon için “Bu, dünyada sık yapılmayan bir performans; iki müzik türünü birlikte çalan müzisyen veya grup çok az. Örneğin Nigel Kennedy bu türde bir konser verdi geçen hafta” diyor. 

Pür klasik müzik

Klasik müzik eserlerinde hiçbir aranjman kullanmadıklarını, eserleri pür haliye çalacaklarını belirten Büke, “Aslında klasik müzik ve cazın harmonik olarak aynı yolda ilerlediğini söylemek mümkün, iki müzikte yalnızca vurgular değişik” görüşünde.

İlginç bir biçimde bütün arkadaşlarının caz müzisyeni olduğunu belirten piyanist, “Her klasik Batı müziği piyanistinin rüyası caz çalabilmek, her caz piyanistinin rüyası da klasik çalabilmektir” diyor. Ancak Türkiye’de Tuna Ötenel veya Aydın Esen varken, caz kulvarını onlara teslim etmek gerektiğinin altını çizen Büke, caz kulvarında iddialı olmadığını, cazı bir hobi olarak gördüğünü söyleyerek ekliyor: “Esas kulvarım klasik Batı müziği. Biz bar müziği yapmıyoruz, konser salonunda yapılan müzik türünü yapıyoruz”. 

Üst üste konserler

Büke yaklaşık iki aydır yoğun bir program sürdürüyor. Bu proje çerçevesinde Anadolu’daki çeşitli üniversitelerde konserler ve konferanslar gerçekleştirdi. Sanatçı, ayrıca ekim ayında Süreyya Operası’nda üç akşam Beethoven’ın “Koral Fantazi” eserini seslendirip olumlu eleştiriler almıştı. İzmir, İstanbul, Adana, Hollanda ve Almanya’da resitaller veren piyanist, bir yandan da mart ayında Lahey ve Rotterdam’da gerçekleştireceği önemli konserlere hazırlanıyor.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.