ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1928
Şu an 9 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Piyano festivaline flamenkoyla vedaSayı: 670 - 24.11.2008


Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı, Antalya Belediyesi, Antalya Kültür Sanat Vakfı ve Forte Prodüksiyon işbirliğiyle gerçekleştirilen 9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde İspanya’nın en ünlü caz piyanistlerinden Chano Dominguez’in konseriyle kapandı.

Wynton Marsalis’in ‘Dünyadaki en iyi 10 müzisyenden biri’ dediği ve 2005’ten beri ‘yeni flamenko soundu’ olarak tanımladığı projesiyle dünyada konserler veren piyanist sorularımızı yanıtladı. Türkiye’ye üçüncü kez gelen piyanist, Antalya’ya ilk kez geldiğini belirtiyor:

“Antalya Piyano Festivali’nde daha çok Türk müzisyenle tanışma fırsatı bulmayı umuyorum. İsmini duyduğum çok sayıda Türk piyanist var.”  

‘Kökleri iyi bilmeli’

Dominguez’e göre, son yıllarda flamenkocuların caz, klasik müzik gibi türlerle denemeler yapması çok olumlu bir gelişme:

“Bu işteki hassas nokta müzisyenlerin köklerine ne kadar hakim olduğu. Bir müzisyen bir araya getirdiği farklı tarzların köklerini iyi biliyorsa, bunda hiçbir sakınca olmaz, hatta her iki tarzı daha güçlü hale getirir...” diyor piyanist.

Dominguez ‘yeni flamenko soundu’nu caz ve flamenko füzyonu olarak tanımlıyor. “Cazın derinlikleriyle flamenkoyu olduğundan da güçlü hale getirmek istiyorum; bu anlamda sound, geleneksel flamenkodan uzaklaşıyor” diyen müzisyen ekliyor: “Özellikle piyanonun yanındaki kontrbas ve elektrogitar gibi enstrümanlar flamenkoyu çok farklı, enerjik bir sounda taşıyor.”


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.