ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 19 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


"Çok heyecanlıyım"Sayı: 669 - 21.11.2008


Borusan Holding’in ‘Konuk Şef’ projesi kapsamında, bu akşam saat 20.30’da Lütfi Kırdar Anadolu Salonu’nda gerçekleşecek konserde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yönetecek. Programda W. Mozart’ın “Fagot Konçertosu”, S. Prokofiev’in “Romeo ve Juliet Süiti”nden seçmeler ve P. Çaykovski’nin “Fındıkkıran Bale Süiti”nden bölümler yer alıyor.  

‘Konuk Şef’ projesi çerçevesinde Borusan Filarmoni’yi 2006 yılında Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2007’de Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç yönetmişti. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, konuk şefin sağlayacağı bursla yetenekli bir öğrenci yurtdışında eğitim görecek. Bu kapsamda 2008-2009 döneminde trompet sanatçısı Mustafa Arda Cabaoğlu, University of Rochester’da yüksek lisans eğitimi alacak. 

Müzisyen olmayı istemiş

Dün gerçekleştirilen prova sonrasında, Eczacıbaşı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çok heyecanlı olduğunu, ilk kez böyle bir deneyim yaşayacağını belirten Eczacıbaşı, “Çok sevdiğim ama bilgimin çok derin olmadığı bir alanda yer almak, kısa bir süre için de olsa orkestra yönetmek heyecan verici” şeklinde konuştu. 

Müzikle sadece ‘iyi bir dinleyici’ ilişkisi kurduğunu belirten konuk şef Eczacıbaşı, “Amatör müzisyen olmayı çok istemiştim ama bu fırsatı gençlik yıllarımda kaçırdım” dedi.

Eczacıbaşı bu akşamki konser için ilk çalışmaları, Borusan Filarmoni Orkestrası Onursal Şefi Gürer Aykal’la orkestrasız, nota üzerinden yapmış. Ardından, önceki gün birinci, dün de ikinci orkestralı provayı gerçekleştirmiş.

“Orkestra elemanlarının hepsi de değerli, genç yetenekler. Borusan Filarmoni kültür yaşamımıza büyük katkılar sunan bir orkestra. Müzisyenleri daha yakından tanımayı isterim” diyen Eczacıbaşı, gerçek anlamda orkestra yönetmenin çok zor olduğunu belirtti.

Orkestradaki müzisyenlerin kendi enstrümanlarına yoğunlaştığını, maestro’nun ise müzisyenlerin çaldığı bütün notaları bilmesi gerektiğini söyleyen Eczacıbaşı, orkestrayı hazırlamanın da çok emek istediğini vurguladı.

Eczacıbaşı, kendisini ‘sınava girecek öğrenci gibi heyecanlı’ hissettiğini belirtti.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.