ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 20      Sayı: 1994
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Bir 24 Kasım günü çıktığımız yolda, uzun sayılabilecek bir yolculuğun ardından 20. yılımıza ulaştık. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek, ilgi görerek, takdir toplayarak bugüne geldik. 

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi bugün 20. yaşını kutluyor.
editör - 24.11.2025


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


Müziğin Yaşamınızdaki Yeri Nedir?

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz


Yazılar


Müziğin Yalın HaliSayı: 642 - 14.10.2008


Micus, 16 yaşından itibaren Almanya’dan yola çıkıp, dünya kazan müzik kepçe yola düşerek, İspanya’dan Japonya’ya, gittiği her yerde yerel ustalardan öğrendiği enstrümanları icra etti konserde. 

Dairesel bir müzik

Micus solo performansında, sesi ve enstrümanlarıyla, müziği gerçekten en yalın halinde; alıştığımız akor ve makamlardan, süslemelerden çok uzak bir üslupta icra etti. Batılı anlamda, doğrusal bir gelişme izlemeyen müzik adeta daireler çiziyor, dinleyiciyi başka bir âleme götürüyordu.

Yakasız keten gömleği ve sade pantolonuyla sahneye geldi Micus; terliklerini çıkarıp, dingin bir yüz ifadesiyle, beyaz mindere oturdu. Seyirciyi Türkçe “İyi akşamlar”la selamlayan müzisyen, “Bu akşam çalacağım enstrümanların bazılarını bilmiyor olmanız mümkün” dedi ve programın kendi bestelerinden oluştuğunu belirtti. 

Bambaşka enstrümanlar

İlk parçada çalacağı Ermeni ‘duduk’u için “Sizin ney’inize benzeyen bir alet; çok güzel bir sesi olduğunu düşünüp onun için bir beste yaptım” dedi Micus. Ardından, program boyunca, her şarkıda enstrümanlarını değiştirip; nefeslilerle icra edilen parçaların arasına vurmalı ve tuşlu çalgılarla çalınanları yerleştirdi.

Bir şarkıda, kanunun uzaktan akrabası, ‘Bavyera zitheri’ denen Alman enstrümanını aldı kucağına. Elleri huşuyla zither’in üzerinde gidip gelirken, gözlerini kapayıp kendini Aya İrini’nin loş hacmine bırakan Micus, Meryem Ana’ya adanmış eski bir Yunan ilahisini söyledi. 

‘Şakuhaçi’ denen Japon bambu flütünü üflerken, müzisyenin konsantrasyonunu yüz ifadesi ele veriyordu. Duru sesli flütle, vibrato yaratmak için gözlerini kapatıp başını hafifçe salladıkça, bütün beden diliyle Doğulu bir neyzene dönüşüyordu.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.