ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 17 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


“Klasik müzik herkese faydalı”Sayı: 553 - 06.05.2008


İstanbul Uluslararası Müzik Festivali 36. yılında, 500’ü aşkın sanatçıyı 6 - 30 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşturacak


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Uluslararası Müzik Festivali, “Klasik müziğin herkese faydası var” başlığıyla 6–30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamındaki 22 etkinlikte 500’den fazla yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Festivalin Topkapı Sarayı, Aya İrini Müzesi, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi, Maslak Show Center (TİM) ve Bulgar Kilisesi’nden oluşan  konser mekânlarıyla klasik müzik, kentin her köşesine yayılacak. 

Sönmez ile açılacak

Açılış, 6 Haziran Cuma akşamı, artık festivalin sembolü haline gelen Aya İrini Müzesi’nde, Wiener Kammerphilharmonie konseriyle yapılacak. Konserin solisti ise organizatörlerin, bundan böyle açılış konserlerinin dünyada ismini duyurmuş genç Türk sanatçılarca gerçekleştirilmesi niyetine uygun olarak, genç çellist Benyamin Sönmez. Aya İrini Müzesi, mükemmel akustiğinde, Angelika Kirchschlager, Sara Mingardo ve Andreas Scholl gibi opera sanatçılarını da müzikseverlerle buluşturacak.

Festival, bu yıl da dinleyicilere heyecan verici bir maraton sunuyor. Öne çıkan etkinlikler arasında, usta kemancı Gidon Kremer ve Grammy ödüllü Baltık ülkeleri topluluğu Kremerata Baltica’nın konseri dikkat çekiyor. Ünlü Fransız piyanist Helene Grimaud ise genç kemancı Renaud Capuçon ve çellist Clemens Hagen’le sahne alacak. Bach meraklıları, tanınmış flütist Emmanuel Pahud ve klavsenist Trevor Pinnock’un sunacakları şöleni izleyebilecek.

Biletler 3 Mayıs’ta satılıyor

Festival’in bir diğer çarpıcı etkinliği de müzikolog Çimen Seymen’in 17. yüzyıl Avrupa ve Osmanlı saray müzik ve danslarını buluşturan projesi “Müsennâ”. Bu projede, Fransız barok topluluğu La Turchesca, Hakan Cevher yönetimindeki Cevher-i Musiki ve Ege Üniversitesi Halk Dansları topluluğuyla birlikte Topkapı Sarayı’nın bahçesinde muhteşem bir gösteri gerçekleştirecek. Festival’in 30 Haziran’daki finalini ise mezzosoprano Elina Garanca’nın eşlik ettiği Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası yapacak. Fiyatları 15 ile 300 YTL arasında değişen  festival biletleri 3 Mayıs’tan itibaren İKSV ve Biletix’ten temin edilebilecek.

Festival okullara gidecek

36. İstanbul Uluslararası Müzik Festivali’nin dün The Marmara Oteli’nde yapılan basın toplantısında konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, çocuklara yönelik etkinliklere vurgu yaptı: “Bu yıl, çocukların Batı müziğine yakınlaşmalarını ve bu müziğin ancak büyüklerin anlayabileceği bir müzik olmadığını görmelerini sağlayacak bir program hazırladık”. “Symfollies” adlı çizgi filmin gösterimine Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceğini söyleyen Eczacıbaşı, çeşitli solist ve toplulukların bu yıl ilk kez liselere giderek konser vereceklerini sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ise, “Bazı AB
ülkelerinde Türkiye’nin tam üyeliğine bir direnç var; festival bu açıdan da ülkemizin kozlarından biridir” dedi.     

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.