ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 22 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Yükselen yetenek Milner bugün İstanbul’daSayı: 469 - 04.01.2008


Genç kuşak caz müzisyenleri arasında yükselen bir başarı grafiği çizen ve özellikle Avrupa’da genişleyen bir hayran kitlesi edinen piyanist-şarkıcı Paddy Milner, bugün İş Sanat sahnesinde olacak. Grubu The Big Sounds ile sahneye çıkacak olan, 1980 Edinburgh doğumlu Milner’ın son albümü “Based On A True Story”, Mayıs 2007’de yayınlandı.

Albümde genç müzisyenin kendi bestelerinin yanı sıra Beatles’tan “Hey Bulldog” ve Violent Femmes’dan “Blister in the Sun” gibi klasiklerin yorumları da yer alıyor. Paddy Milner, ilk İstanbul konseri öncesinde sorularımızı yanıtladı.

Tamamen klasik caza yönelmek yerine cazı ska ve Britpop ile birleştirmeyi tercih etmenizin nedeni neydi?

Her zaman farklı müzik türlerini dinlemeye ve bunların içindeki dışavurumcu gücü bulmaya gayret ettim. Dolayısıyla tümü müziğime yansıyor. İlk aşkım olan blues ve boogie her zaman müziğimin arka planında yer alıyor. Büyüdükçe caza ve klasik müziğe yöneldim.

King’s College’da yaptığım çalışmalar klasik kompozisyon ve düzenleme konusunda yetkinleşmemi sağladı, bu arada öğretmenlerimin pek hoşuna gitmese de ders saatleri dışında verdiğimiz konserler sayesinde Londra’daki caz ve rock camiasını da yakından tanıma fırsatını buldum. Asıl güçlü olduğum noktanın şarkı yazmak olduğunu düşünüyorum.

”Daima ileriye bakıyorum”

2006’da çıkan ilk albümünüz “Walking on Eggshells” Fransa’da FNAC Caz ve Blues listelerinde bir numaraya çıkmıştı. O zaman böyle bir başarıyı bekliyor muydunuz?

Daima insanların müziğimi tanımasını arzu ettim. Albümün Fransa’da kazandığı başarı, beni gelecek için cesaretlendirdi ve motive etti. Yaptığımın özgün olduğunu biliyordum, dinleyicinin ve medyanın bunu fark etmesine sevindim.

İkinci albümünüz “Based On A True Story” bu yıl yayınlandı ve Avrupa çapında çok iyi eleştiriler aldı. Hatta sizin olgunluk döneminizin başlangıcı olarak kabul edildi. Siz de öyle düşünüyor musunuz?

Umarım daha olgunluk dönemime vardır! “Based On A True
Story” her ne kadar ilk albümün ilerisinde olsa da, ben müzikal yolculuğumun daha başında olduğumu düşünüyorum. Bununla birlikte daima ileriye bakıyorum ve gelecekte kaydedeceğim her albümün farklı bir tada sahip olacağını düşünüyorum.

'Blues’dan caza yolculuk

BB King, Joe Cocker gibi usta müzisyenler de size destek veriyor. Genç yaşta John Mayall ile tanışmışsınız. Sizin çalışınızı nasıl etkilediler?

Büyük müzisyenlerle tanışmak benim için her zaman ilham verici oldu. Mayall, içimdeki müzik tutkusunu ilk ateşleyen insanlardan biridir. Birkaç yıl piyano dersi aldıktan sonra müzik beni motive etmez olmuştu ama Mayall’ın müziğini dinledikten sonra 'blues’dan caza, klasik müziğe uzanan, doyurucu bir yolculuğa çıktım.

Ustalarla çalmak çok iyi bir eğitim. Özellikle Jonnie Johnson ve David Gilmour ile yaşadığım sahne deneyimi heyecan vericiydi.

Dave Brubeck ilişkisi

Tanınmış piyanist-besteci Dave Brubeck bir keresinde sizin için “İşte gerçekten piyano çalabilen bir adam” demişti. Bu söz sizi cesaretlendirdi mi?

Bu, şimdiye dek aldığım en güzel iltifatlardan biriydi. “Unsquare Dance” adlı parçanın düzenlemesini ve kaydını çok beğendiğini söylediğinde dünyalar benim olmuştu. Kendisiyle 80. yaş günü kutlaması için verilen bir konser için

Londra’ya geldiğinde tanıştık. Son derece mütevazı ve sıcaktı. Kahramanlarınızın aynı zamanda büyük insanlar olduğunu görmek hoş bir şey.

Sanatçı hakkında ayrıntılı bilgiyi www.paddymilner.com’dan alabilirsiniz.

 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.