ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 22 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Dünyaca ünlü flütçümüz Şefika Kutluer Küba’yı büyüledi!Sayı: 456 - 13.12.2007


Uluslararası üne sahip flütçü Şefika Kutluer, aralık başında ilk kez konser verdiği Küba’da büyük beğeni topladı 

Dünyaca tanınmış flütçü Şefika Kutluer , aybaşında Küba’nın başkenti Havana’da ilk kez konser verdi. Kutluer’in 1 Aralık’ta San Fransisco de Asis Katedrali’nde verdiği konsere yüzlerce Kübalı müzikseverin yanı sıra Küba’nın üst düzey bürokratları da katıldı.

Fidel Castro’nun hastalığı nedeniyle gelemediği konserde, başta Küba Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Başkanı Carlos Marsan ve Küba Dış Ticaret Bakanı Antonio Carricarte olmak üzere Komünist Parti’nin ve hükümetin ileri gelenleri hazır bulundu. Kutluer, bu konsere Mozart’ın “Andante”siyle başlayıp Vivaldi’nin 6 konçertosunu art arda seslendirdi.

Canlı yayın konuğu...

Sanatçı ayrıca, Havana’daki Türk Büyükelçiliği konutunda piyano eşliğinde bir resital de verdi.
Havana radyosu ve televizyonu Kutluer’in etkinliklerini yakından izleyerek bir hafta boyunca programlarında sanatçıya ve müziğine yer verdi. Bir canlı yayına da konuk olan Kutluer, hem kendisini hem de Türkiye’yi tanıtan bir söyleşi yaptı. Şefika Kutluer ile Küba deneyimini konuştuk. 

Küba’da iki konser vermeniz nasıl gündeme geldi?

Konserlerin düzenlenmesine Türkiye’nin Havana Büyükelçisi Kadriye Şanıvar vesile oldu. San Fransisco Katedrali’nde Havana Solistleri Orkestrası ile; Türk Büyükelçiliği konutunda da Kübalı piyanist Lordes Ramos Serpa eşliğinde çaldım. Katedraldeki konserde orkestrayı da ben yönettim.

Küba’daki ilk konserinizde 7 eser birden seslendirip orkestrayı idare etmek nasıl bir deneyim oldu?

Oda orkestrası ile verdiğim konserleri sık sık yönetiyorum. İlave olarak orkestra partisine çalışmak ve orkestranın seviyesine göre değişen sürelerde prova yapmak lazım. Tabii ki solistlik yaparken aynı anda orkestraya ihtiyacı olan hareketleri vermek ve onları yönetmek çok konsantrasyon isteyen, zor bir iş. Vivaldi’nin 6 konçertosunun müzikal anlatımı sebebiyle birbirlerinin devamı olduğunu hissediyorum ve kesintisiz çalmaktan hoşlanıyorum.

Vivaldi’nin 6 konçertosunu üst üste arasız çalmak sık rastlanan bir durum değil. Genelde orkestralı konserlerde solist bir konçerto çalar, aradan sonra ikinci yarıda da orkestra için eserler çalınır. Benim yaptığım ise nefesli bir enstrüman için zor bir performanstır. Konser kesintisiz 1.5 saat sürdü.

Size tepkilerini bire bir aktaran Kübalı müzikseverler ya da üst düzey yetkililer oldu mu?

Küba halkının tamamen kendilerine has bir müziği var. Bu müziği çok seviyorum; bana enerji ve moral aşılıyor. Kendine özgü olmasına ayrıca hayranlık duyuyorum. Başka bir güzellik de halkın çoğunluğunun doğuştan müziğe kabiliyetli olması. Bu nitelikler birlikte müzik yaptığımızda çok tutkulu ve keyifli bir performansa dönüştü. Ayrıca konser sonrası mutluluk verici tablolar oluştu. Dinleyicinin de aynı heyecanı ve keyfi paylaşması ayrı bir zevkti. Kübalı seyirciler, konser sonrası duygularını şairane bir şekilde ilettiler, bu da beni çok etkiledi. Üst düzey bürokratlar beni bizzat tebrik ettiler, radyolar canlı yayımlanan söyleşiler yaptılar. Gün içinde CD’lerimi sık sık çalıyorlarmış hâlâ.

Bundan sonra konser vereceğiniz duraklar hangileri olacak?

Konserlerime Hollanda, Rusya, Fransa, Beyaz  Rusya, Çek Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Türkiye’de devam edeceğim.

2008 için yeni projeleriniz ya da albüm çalışmalarınız neler?

Prensip olarak konser ve CD projelerimin duyurusunu zamanı geldiğinde yapmayı tercih ediyorum. Şu anda üzerinde çalıştığım birbirinden ilginç projelerim var. Dünya piyasasında dağıtımda olan 15 CD’min dışında kaydettiğim ve CD firmasının programına göre piyasaya çıkmayı bekleyen birçok kompakt diskim bulunuyor.  

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.