ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1928
Şu an 15 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Duyarlık!Sayı: 443 - 26.11.2007


Cumhuriyetimizin kuruluşu aşamasında, ülkemizin kültür-sanat kurumlarının kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile birlikte çalışmış, aynı ortamı ve dönemi paylaşmış olan müzikolog, sanat tarihi uzmanı, bir dönem Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü yapmış, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nn kuruluş aşamasında çok önemli katkı ve desteklerde bulunmuş olan Cevat Memduh ALTAR için 'Müzikbilimin; Tarih, Felsefe ve Estetik ile Buluşması - Doğumunun 104. yılında Cevat Memduh ALTAR' başlığı ile Bilkent Üniversitesi Ahmet Adnan Saygun Müzik Araştırma ve Eğitim Merke-zi'nde bir PANEL düzenlendi. Bu panele konuşmacı olarak katılmak şerefine ulaştım. Müzikolog Ersin ANTEP'in hazırladığı ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin destek verdiği bu panele Cevat Memduh ALTAR ile ilgili söyleyecekleri olan herkes (ailesi dahil) katıldı.

Çok önemli sözlerin söylendiği, çok önemli vurguların yapıldığı bu panele katılan dinleyicilerin sayısı ise oldukça az idi. Ankara'da müzik eğitimi alan kişileri ve de özellikle 'müzikoloji'alanında eğitim gören gençleri aradı gözlerim. Ahmet Adnan SAYGUN'un kompozisyon öğrencileri oldukları dönemde, Hasan UÇARSU ve Özkan MANAV, Saygun hocamızın Ankara'da bir eserinin seslendirilmesi söz konusu olduğunda, Mavi Tren'e binerler ve Ankara'ya gelirlerdi. Artık böyle öğrencileri bulmak oldukça zorlaştı galiba. Yaşlanıyor muyum? Yoksa gerçekten duyarlılıklarda bir azalma mı baş gösterdi, bilemiyorum.

Ya da insanları duyarsızlaştırarak, tepkisizleştirmek gibi bir plan mı gerçekleştirilmekte? Bunun cevabını birlikte aramak lazım. Ne oldu da, bundan çok değil yirmi sene öncesindeki duyarlılıklar, günümüzde kendini gösteremez hale getirildi? TRT gibi bir kurum bile, kadrolaşma neticesinde yayınını 3 saat kesmek noktasına kadar getirildi. Avrupa'da yayını 3 saat kesilen bir yayın kuruluşunun ilgili kişilerini görevlerinden alırlar. Ancak, özel bir uzmanlık gerektiren alanlara bile, o işin uzmanlarını değil de, şunun-bunun tanıdığı kişi ya dakişilerin atamasını yaparsanız, olacağı budur. Bugünkü TRT, artık eski TRT değil.

Geleceğe ümitle bakmak isteriz elbette ama, olan biteni gözlemlediğinizde, bunu gerçekleştirmek biraz zor gözüküyor


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.