ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1951
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Tuşlarda Bir OrkestraSayı: - 13.12.2006


Kenneth Hamilton: Piyano

Bach/Busoni

Re Minör Şakon, BWV 1004

Bizet/Busoni
Carmen Fantezisi

Gounod/Liszt
St. Cecilia'ya Ağıt

Gounod/Liszt
Faust' tan Vals

ARA

Mendelssohn/Liszt
Bir Yaz Gecesi Rüyası'ndan Düğün Marşı ve Dans

Strauss/Grainger
Rosenkav ali er Ramble, Op. 59 ( Güllü Şövalye' nin son düetinden Fantezi)

Tchaikovsky/Rachmaninov
Ninni

Strauss/Godowsky
Sanatçı Yaşamı Valsi

Ara dahil 100' sürer.

St. Petersburg Orkestrası ile gerçekleştirdiği bir televizyon programı sonrası eleştirmenlerce döneminin en olağanüstü piyanistlerinden biri olarak adlandırılan Kenneth Hamilton yakın bir gelecekte Mavi Nota’nın konuğu olarak Trabzon’da bir resital verecek. Konser tarihi ayrıca duyurulacaktır. Modern piyanonun güçlü bir savunucusu ve saygın bir Lizst uzmanı olan Hamilton, yine transkripsiyonlardan oluşan dönemler arası bir programla dinleyiciyi popüler yapıtlarla ve virtüözitesiyle buluşturacak.

Biletler: 30 YTL / Öğrenci: 10 YTL

KENNETH HAMILTON
St. Petersburg Senfoni Orkestrası ile Chopin'in 1. Piyano Konçertosu'nu bir televizyon programında çaldıktan sonra eleştirmenler tarafından döneminin en olağanüstü virtüözlerinden biri olarak adlandırılan İskoç piyanist Kenneth Hamilton, dünyanın birçok yerinde resitaller, solo konserler vermektedir.

Uluslararası yayın yapan televizyon ve radyolarda program yapan sanatçı ayrıca BBC'de sürekli konser ve seminerler de vermektedir. Romantik dönem piyano yapıtları alanında uzman olan Hamilton, ilk olarak İskoç Kraliyet Müzik ve Tiyatro Akademisi'nde Lawrence Glover ile daha sonra yapıtlarının bir kısmının ilk seslendirilişini gerçekleştirdiği piyanist-besteci Ronald Stevenson ile çalıştı. Oxford Üniversitesi'nde Liszt'in piyano müziği üzerine yaptığı doktora, Romantik dönem repertuvarının gün ışığına çıkmamış yapıtlarına olan ilgisini artırmış ve 19. yüzyıl piyano teknikleri üzerine araştırmalar yapmasını sağlamıştır.

Kenneth Hamilton, modern piyanonun güçlü bir savunucusu olmakla birlikte turneleri ve bazı yayınlarında tarihi çalgıları kullanmış, Liszt'in yayımlanmamış parçalarının bir kısmını (bazılarını kendi tamamlayarak) ilk kez seslendirmiş, çoğu geç Romantik dönem operalarından yapılan düzenlemeler olmak üzere piyano için uyarlamalar yapmıştır. Hamilton Birmingham Üniversitesi'nde piyano eğitimi vermektedir.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.