ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1983
Şu an 25 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


Müziğin Yaşamınızdaki Yeri Nedir?

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Engeller Aşılmak İçindir!Sayı: 1978 - 22.05.2025


Merhabalar efendim. Bu söyleşide konuğumuz, görmengelli genç yetenek Umut Can Utancak. 2 Ağustos 2002’de Adana’da doğdu. İlkokulu ve Ortaokulu Oğuz Kağan Köksal Görmengelliler ilk ve ortaokulunda yaptı. Lise tahsilini ise Adana Melikşah Anadolu Lisesi’nde yaptı. Zor yaşam koşulları nedeniyle eğitimine son vermek durumunda kaldı. Şu anda home office olarak müşteri hizmetleri alanında çalışıyor.

 Nil Kara: Müzi
ğe nasıl başladınız?

Umut Can Utancak: Üç ya da dört yaşlarındayken ritimle başladım. Plâstik tabaklara, madeni tabaklara, ses çıkaran ne varsa böyle bulup sürekli ritim çalıyordum. Kendimce melodiler oluşturup şarkılar söylüyordum. Daha sonra beş ya da altı yaşlarındayken de bir okula gitmiştim, orada gitara merak saldım ve birden fazla enstrüman denedim: bağlama, klarnet, yan flüt, nay, kaval, keman, kemençe, ve daha sayamadığım bir çok enstrüman denedim ama en son gitari sevdiğimi fark ettim onu gerçekten istediğimi fark edince ona yöneldim. Gitar 17 yıldır ana enstrümanım haline geldi.

- Profesyonel müzik yetinizden söz eder misiniz? Yani bu yolda aldı
ğınız eğitim hakkında.

-  E
ğitim olarak bahsettiğim, bir okula gitmiştim orada müzik hocamla tanışştım. Ben gitara başladığımda yeteneğimimi keşfetti ve o da fark etti müziğe olan ilgimi. Daha sonra gitarda, temel tutuşlar, akorlar, ritim atma özetle gitarda ne yapılması gerekiyorsa onları öğrendikten sonra beni kendi halime bıraktı. Ben de böyle duyduğum şarkıları, kendimce melodiler çalıp, şarkıları dinleyerek kafamda duyarak baktım ki bu iş daha da ilerliyor, böyle çaldıkça daha da çok hevesleniyorum, daha da çok istekli yapıyorum. Şimdi daha da kendimi geliştirmeye başladım.

- Bugüne kadar yaptı
ğınız çalışmalardan söz eder misiniz?

-
Bugüne kadar birden fazla programlara konserlere görme engelli halimle katıldım. Ortaokuldayken bir müzik hocam vardı, yedinci veya sekizinci sınıfa gidiyordum 23 Nisan törenleri vardı, hocama ben de şarkı söylüyorum ben de bir şeyler yapmak istiyorum demiştim, o da tamam dedi ve törende şarkılara eşlik etmiştim. Daha sonra lise döneminde okul korosuna katılmıştım İki ya da üç sene boyunca sürekli okul konserlerinde korolarda şarkılar söylüyordum. Lise bittikten sonra sosyal medyada bir şeyler yapmaya başladım, tabii ki bu çalışmalarım lise de başlamıştı, sosyal medyada aslında sürekli yaptığım çalışmaları paylaşıyordum. Daha sonra lise döneminden sonra çalışmalarım artarak devam etti, sonra sokak müziğine başladık arkadaşlarımla üç arkadaştık ben gitar çalıyordum, diğer arkadaşım melodika çalıyordu, bir diğer arkadaşımda ritim çalıyordu. Belli bir dönem Adana’da Sokak müzisyenliği yaptık, daha sonra pandemi geldi. Şimdi sosyal medyada şarkılar söylüyorum, sanatçıları etiketliyorum, birden fazla sanatçılara ulaşmaya başladım ve bu iş daha da ilerliyor daha sonra sahne teklifleri gelmişti sahnelere çıktım, son dönemlerde sevgili çok değerli Rıza Tamer‘le beraber bir araya gelmiştim, sağ olsun beni İstanbul’a davet etti ondan sonra Sakarya‘ya gittim çok değerli Kürşat Gürel var onunla birlikte bir iyi şeyler yaptım!

- Bugünden sonra plânlarınız nedir?

-
Bundan sonra kendi bestelerimi kaydetmek ve kendi
şarkılarımı çıkarmak istiyorum. Aslında hedefim o yönde. Daha sonra sahne tekliflerini açığım! Sahnelerden gelen teklifleri değerlendirmek konserler vermek istiyorum, asıl amacım bu. Sosyal medya üzerinde de yaptığım beste çalışmalarımı yayınlamayı bu mecrada tanınıp büyümek istiyorum. Şimdi bir taraftan da kendi dağıtım şirketimizi açtık şirket bir internet sitesi üzerinden bir platform var orada işte yaptığımız müzikleri dağıtıyoruz. Apple Music, Spotify, ve bir çok dağıtım yerlerini yaptığımız eserleri oralara yüklüyoruz. Aslında burada yaptığımız şarkıları dinleyiciler, Spotify‘dan ve Apple Music’te hangi uygulamaları kullanıyorlarsa oradan bizleri takip ederek de destek olabilirler.

- Umut Utancak kimleri dinler?

- Barı
ş Manço, Cem Karaca, Erol Evgin, Sezen Aksu, Rıza Tamer, Eylem Aktaş, Yaşar. Aslında bir çok klasik müzik eserini de dinlerim: Beethoven, Mozart, Chopin en sevdiklerim!

- Sevgili Umut Can Utancak, bu güzel söyle
şi için Mavi Nota Müzik Gazetesi ve kendi adıma çok teşekkür ederim.

- Ben Te
şekkür ederim.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya 1 yorum yapılmış.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.