ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1931
Şu an 35 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Sanatçıya Vefa Konserlerinin Düşündürdükleri.Sayı: 1900 - 23.10.2023


Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından "Sanatçıya vefa Konserleri" adı altında başlatılan ve ilki 8 Kasım 2023 tarihinde İstanbul AKM Türk Telekom Opera sahnesinde gerçekleştirilecek "İbrahim Erkal'a Hürmet" konserinin açıklanmasının ardından 7 Temmuz 2023 tarihinde "Editör'den" sayfamızda yayımlanan "Türk Müzik Kanunu Çıkarılmalıdır" başlıklı makalemizin ne kadar doğru ve işaret ettiği konularda ne kadar haklı olduğu somut olarak ispatlanmış oldu.

Mütevefa
İbrahim Erkal ile bir sorunumuz yok. Sorunumuz icra ettiği müzik türü ile ilgili.

Dünya çapında evrensel ölçütlerde harikalar yaratan ve bu dünyadan göçmü
ş olan besteci ve icracılarımız bir kez bile anılmazken, yaptığı düşük tür müzikle sadece popülist ve günlük yaşayan halk katmanlarını etkileyebilen, onların üzerinden prim yapabilen ve kendini temelde türkücü olarak tanıtan bir şarkıcının hatırlanması, Atatürk Cumhuriyeti'ne karşı 70 yılı aşkın süredir gerçekleştirilmek istenen 'Karşı Devrim'in artık olgunlaşğının net göstergesidir!

Ulu önder Atatürk, 1927'deki o me
şhur Sarayburnu Konseri'nden sonra söylediği "bizim hayalimizdeki müzik bu değil bize yeni bir müzik gerek" sözünde işaret ettiği "yeni Müzik" tabii ki İbrahim Erkal ve onun türevlerinin seslendirdiği "Arabesk Müzik" değildi.

Arabesk Müzi
ği'n gelişmesinde ve günlük yaşayan geniş halk katmanlarını etkilemesinde Atatürk Cumhuriyeti'ni mütemadiyen savunması gereken "Türk Aydını” ve “Türk Sanatçısı” son derece kabahatlidir. Çünkü, ‘Türk Aydını’  ve ‘Türk Sanatçısı’ mensup olduğu toplumu anlama çözümlemesini yapamadı!

Hülasa anlamadı.

Anla
şılmayan halk da, kendi müziğini, kendi sinemasını, kendi tiyatrosunu ve kendi sanatçısını yarattı!

Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.