ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1931
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


TRT Sanatçıları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları Arasındaki Ücret Adaletsizliği Düzeltilmelidir.Sayı: 1898 - 18.10.2023


Bu başlık altında yazıda iki konuyu dile getireceğim:

1- TRT Sanatçıları ile Kültür ve Turizm Bakanlı
ğı Sanatçıları arasındaki ücret adaletsizliği.
2- Sanatta Kaynak ve Ödenek Yetersizli
ği.

TRT Sanatçıları ile Kültür ve Turizm Bakanlı
ğı Sanatçıları arasındaki ücret adaletsizliği geçmişte zaman zaman gündeme getirilmiştir. Sanatçılara yapılan, ücret, maaş pirim, ikramiye gibi ödemeler somut ve objektif kriterlere ve belli standartlara bağlanarak dilimlendirilmeli, yaptıkları iş ve performans durumlarına göre arada farklılıklar olmalı, daha fazla çalışana, daha başarılı ve daha nitelikli olana daha yüksek pirimin ödenebileceği bir ücretlendirme ve ödüllendirme sistemi geliştirilerek uygulanmalıdır. Görev ve çalışma düzeni ile disiplin işlemleri ve uygulanacak yatırımların işleyişi, yenilikçi ve çağdaş bir yaklaşımla yeniden düzenlenmelidir. Sanatçılarımızın özlük haklarıyla ilgili en önemli sorun, benzer kuruluş olan TRT sanatçılarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları arasındaki ücret eşitsizliği ve adaletsizliğidir.

TRT sanatçıları hem çalı
şırken, hem de emekliliklerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından daha yüksek ücretler almaktadırlar. TRT sanatçılarının ek göstergeleri 6400 iken, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının ek göstergeleri 4200' dür. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından çoğunun hak etmiş olmalarına, yaşlanma nedeni ile performanslarının düşmesine, kendileri de arzu etmelerine rağmen emekliye ayrılmakta isteksiz davranmalarının nedenleri arasında, emekli oldukları takdirde maaşlarının daha da düşecek olması da yatmaktadır. Özellikle yaşlanmış ve verimsiz duruma gelmiş sanatçıların emekliliğe özendirilmeleri açısından da özlük haklarının düzeltilmesi yararlı olacaktır.

Öte yandan  sanatta kaynak ve ödenek yetersizli
ği ayrı ve önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. faaliyet yapmak, aynı zamanda masraf yapmak demektir. Kültürel ve sanatsal etkinlikler ise, önemli maddi harcamalar gerektiren, oldukça maaliyetli etkinliklerdir. Sanat kurumlarımız için bütçeden verilen ödenekler, ancak sabit ve zorunlu giderlere, personel giderlerini karşılamaya, zar zor yetmekte, kültürel ve sanatsal etkinliklere, aktivitelere, kültür ve sanatı destekleyici uygulamalara yeteri kadar ödenek tahsis edilememektedir. Halbuki sanat kurumlarımızın görevleri sadece bulundukları yerde periyodik konserler vermek değil, turneler, bölge konserleri vb. etkinliklerle sanatı halkımızın ayağına götürmek, yurt dışı konserlerle tüm dünyaya tanıtmaktır. Fakat yurt içi ve dışı turneler için harcırah ve diğer giderleri karşılamak üzere bütçeye yeterli ödenek konmadığından, sanat kurumlarımızdan ve sanatçılarımızdan görev yerleri dışında yeteri kadar yararlanılması mümkün olamamaktadır.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.