ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 19 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


ADSO İyi Çellist Gözde Yaşar’ı Konuk Etti.Sayı: 1758 - 12.02.2020


Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, bu haftaki konserinde Şef Hakan Şensoy yönetiminde Çellist Gözde Yaşar’a eşlik etti. Genç ve başarılı çellistimiz, P.İ.Çaykovski “Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler”i seslendirdi.

ADSO, haftalık ola
ğan konserine L.v.Beethoven  “CoriolanUvertürü”yle başladı. Daha sonra konuk çellist Gözde Yaşar’a eşlik etti. Yaşar, Çaykovski “Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler”i çok iyi yorumladı. “Çaykovski’nin 18.yy. stiline (Style galant/aşırı kibar, süslü stil) olan düşkünlüğünü yansıtır… “Rokoko”Fransa’da, 18.yy. ilk çeyreğinde ortaya çıkmış olan bir mimari üslubudur. Genellikle serbest çizgilere, büklümlere, kesik eğrilere, süslemelere dayanan “Barok” sanatın en uçtaki aşamasıdır. Bu neşeli, hafifmeşrep üslup, Uzak Doğu, özellikle Çin sanatından genişçe esinlenir.”

“Çe
şitlemelerin bestelendiği 1876/77 yılları, bestecinin yaşamında önemli bir evreyi oluşturur. …Bu yaratı ve 4. Senfoni ve YevgeniOnyegin operası ile aynı yılın ürünüdür… Sıcak, tok sesli bir çalgı olan viyolonselin tonal özellikleri, bestecinin aşırı duygulu, melankolik yaradılışına tıpatıp uygun düşüyordu. Çaykovski, eserde viyolonselin “şarkı söyleyen”bir çalgı olduğunu hep önde tutmaya çalışş, virtüözlük sınırlarını aşmamaya özen göstermiştir. Tema da, çeşitlemeler de, büyük sorunları olmayan, sevimli, yalın, kulağa hoş gelen parçalardır…”(*)

Konuk sanatçımız da bu eser için sıralanan duyguları çok ba
şarılı bir şekilde yansıtmıştı, dinleyicisine.

Aradan sonra konserine, J.Sibelius “ValseTriste” ile ba
şlayan orkestramız, daha sonra da, klasik senfoninin öncüsü  J.Haydn “39.Senfoni”yi seslendirdi.  Bestecinin eser verme evrelerinin ikinci bölümünde yer alan(1767) 39. Senfoni’yi de orkestramız çok temiz seslendirdi. Haydn’ın en önemli senfonilerinin 1791 yılından sonra yazdıkları olduğu yazılıdır önemli kaynaklarda.

ADSO, önümüzdeki Cuma ak
şamı “Sevgililer Günü Konseri” gerçekleştirecek. Oğuzhan Kavruk’un yönetimindeki orkestra ve konuk sanatçılar, Latin ezgileriyle dolduracaklar AKM Aspendos Salanu’nu.

Konser albümü
(*)- Dinleyicinin Kitabı, Üner Birkan


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.