ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 26 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


ADSO’dan Oda Müziği Kıvamında Konçerto DinledikSayı: 1729 - 14.05.2019


Konser sezonunun sonlarına yaklaşırken, Antalya Senfoni Orkestrası nitelikli bir konsere daha imza attı. AKM Aspendos Salonu’nda Şef Oğuzhan Kavruk’un yönettiği konserde, Aydal Sargutan İşgören(viyola), Meriç Esen(viyola), Tolga Kulak(keman), Erdem Akça(viyolonsel) ve Başar Can Kıvrak(piyano) solist olarak görev aldılar. Başkemancı Semih Kartal’dı.

Konserde ilk olarak L. van Beethoven “Coriolan Uvertürü” seslendirildi. Hemen sonrasında, Biri eski iki ADSO üyesi solist geldi sahneye. Hatta bir dönemin hoca ve ö
ğrencileri;  ADSO’nun en kıdemlisi Aydal Sargutan İşgören ve eski öğrencisi Meriç Esen. Solist sanatçılarımız, A.Wranitzky “İki Viyola ve Orkestra için Konçerto” adlı eserin “Türkiye’de ilk seslendirilişi”ni  yaptılar. Konser kitapçığında, “Mozart ve Beethoven tarzında” ve Viyana Klasik Stili’nin önemli örnekleri arasında olduğu belirtiliyor. Üç bölümden oluşan güzel bir eserdi dinlediğimiz konçerto.

Konserin ikinci bölümünde L. van Beethoven “Piyano, Keman ve Viyolonsel için Konçerto”su seslendirildi. Solistlerimiz, Ya
şar Üniversitesi’nde hocalık yapan, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nın kırmızı diplomalı mezunu Piyanist Başar Can Kıvrak, yine İzmir’den konuk kemancımız Tolga Kulak ve ADSO çello grubu üyesi Erdem Akça idi.

Çok ba
şarılı seslendirilen bu üçlü konçerto, aslında “piyanolu üçlü” olarak bir oda müziği grubu için yazılmış. Bestecinin yaşamında da, müzik tarihinde de kendine özgü bir yeri olan bu yaratı, büyük bir bestecinin kaleminden çıkmış ve böylesi bir kadro için yazılmış olması nedeniyle örneği yoktur. Barok dönemin concerto grossolarını aynı türden  eserlerden sayabiliriz. Bu müthiş eser, bestecinin büyük yaratılarının gölgesinde kaldığı için, sağğında bir kez 1807 yılında çalınmış, o günden bu yana da konser dağarcığının en çok seslendirilen eserleri arasına girmeyi başaramamıştır.(*)

Dinlerken büyük keyif aldı
ğım bu konçertoyu gerçekten de tam bir oda müziği kıvamında dinledim. Her iki yarıda görev alan solist sanatçılarımıza ve orkestra üyelerine teşekkür ederim. Teşekkür faslında Şef Oğuzhan Kavruk’u da unutmamak gerekiyor.

***

Gelecek hafta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konseri var.
Şef yine Oğuzhan Kavruk, solistler; Oğuzhan Güner(fagot), Ezgi Ada Yıldız(flüt),Engin Sevinç(trompet), Egemen Sezen(trompet) ve Erdem Delibaş(trombon). Konserde, C.M. von Weber, C.Reinecke, A.Vivaldi ve L.Gröndahl eserleri çalınacak.


(*) Dinleyicinin Kitabı, Üner Birkan


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.