ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Fobi!Sayı: 1728 - 03.05.2019


Korkunuz var mı?

Neden? Nelerden korkarsınız?

Karanlıktan, köpekten, asansörden, böcekten, yalandan, yılandan, kaynananızın çenesinden, yalnız kalmaktan…

Bunlar basit korkular artık. Bir tür hastalıktır aynı zamanda korku. Günümüzde daha büyük korkular var. Nomofobi, Egofobi v.s. Geli
şen teknoloji ile karşımıza çıkan psikolojik bağımlılık hastalıkları bunlar. Az gelişmiş ülkelere empoze edilen programlı kişilik ve iletişim bozuklukları.

Daha beterleri de var.

A
ğafobi vardır mesela. Köylüler korkar ağadan. Ağa belirler çünkü onların ne kazanıp ne yiyeceğini. “Hakk” sanar kendini, “Hak”ı belirler kendince. Kanlarını emer. Büyükşehirlerde ise patronlar yapar bunu. İşçiyi ezerler. Sadece 1 Mayıs’ta sözde haklarını savunmalarına izin verip 364 gün süründürürler onları.

Bilimfobi vardır. Bilgili insan korkusu. Taaa Köy Enstitüleri’nin kapatılmasına uzanır bu korku. Okumaktan uzakla
ştırılır insanlar. Kuran’ı, Nutuk’u okuması istenmez insanların. Onun yerine başkalarının söylediklerini dinlemeleri istenir. Cahil kalmaları istenir. Cahil insan ne dense inanır, ne dense yapar. Okumaz, sorgulamaz, araştırmaz, koyun gibi, çoban ne derse yapar. En çok siyasetçilerde vardır bu korku.

Kültürfobi vardır bir de. Aynada kendini görmekten korkmaktır bu. Kendi kültürlerinden, dillerinden, müziklerinden, geleneklerinden korkar böyleleri. Be
ş yıldızlı otellerdeki davetlere katılıp ellerinde şarap kadehleri ile magazin dergilerine poz vermeyi, baby shower, brunch, garden party, after party yapmayı çok severler. Kendi dillerini kullanmazlar. Tarhanayı hor görüp Fransız usulü dana madalyon yerler; türkülerini hor görüp, anlamını bilmedikleri ama iyi zıpladıkları müzikleri ezbere bilirler; köylü kadının yaptığı yayık ayranı hor görüp Champs-Élysées’de kahve içerler.

Bunlar da az geli
şmiş ülkelerin kendi yarattığı korkular.

Fabrikalarda i
şçiler ezilir, özel okullarda veliden para kazanma korkusuna öğretmen maymun edilir, süt tozundan bu güne oy kaygısıyla halk, bilinçli olarak cahil bırakılıp sömürülür.  Hakkını arayan kadınlar, korkak erkekler tarafından katledilir, kültürlü görünmek korkusuna kendi müziğimiz hor görülür vesaire.

Hatırlarsanız “Türk, Ö
ğün Çalış, Güven” demişti Atatürk.

Fobilerden sıyrılıp “Bobi” olmamak sizin elinizde. 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.