ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1932
Şu an 6 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Antalya’da Üflemeli Sazlar KonseriSayı: 1713 - 03.02.2019


Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Nefesli Çalgılar Konseri’nde Şef Erden Bilgen yönetiminde solistler; Christian Meyers(flügelhorn), Julian Lupu(trompet), Burak Baydar(trombon) ve Nikolae Bivol(korno)’e eşlik etti.

Konser için gelenler, kar
şılarında vurmalılar dışında sadece nefeslilerden oluşan bir orkestra buldular. Bu durum, tabiki programdan habersiz konsere gelenler içindi.

Şef Erden Bilgen ülkemizin en önemli trompet sanatçılarından biridir. Konserlerde genel olarak tamamını üflemeli eserlerinden seçiyor ve yönetiyor. İki konuk trompetçi de tanınmış sanatçılar; Hem Christian Meyer hem de Julian Lupu çok sayıda kayıt da gerçekleştirmiş sanatçılar. Julian Lupu’yu başarılı topluluklarımızdan Golden  Horn Brass’tan da tanıyoruz.

Konserin ba
şlamasıyla birlikte dinleyici de keyiflendi. İtalyan Kapriçyosu ve Özledik/İzindeyiz büyük beğeni aldı ve coşkuyla alkışlandı. Aslında program tümüyle çok güzeldi. Erden Bilgen düzenlemeleri de çok beğenildi. Astor Piazzola ve Libertango konserlerde en çok ilgi gören eserlerin başında gelir. Biz bu yaratıyı, E.Bilgen’in; trompet, trombon, korno ve orkestra için düzenlemesiyle dinledik.

Konserin ilk bölümünde seslendirilen eserler:

P.
İ.Çaykovski- İtalyan Kapriçyosu
Erden Bilgen-Özledik&
İzindeyiz
G.Gerschwin-Mavi Rapsodi (Arr.Erden Bilgen)
Dede Efendi-Yine Bir Gülnihal (Arr.Erden Bilgen)
C.Mangione-Children of Sanchez


Aradan sonra seslendirilenler de:

F.Von Suppe- Hafif Süvari Uvertürü
A.Piazzola-Libertango (Arr.Erden Bilgen)
D.
Şostakoviç-Waltz N(Arr.Erden Bilgen)
Z.de Abreu-Tico-Tico (Arr.Erden Bilgen)
A.Reed- Latin Fantezi (Arr.Erden Bilgen) idi.

***

Aralık 2018 ba
şında geri döndük Antalya’ya ve bugüne değin katıldığımız tüm konserlerde Aspendos salonunun, izleyici/dinleyici tarafından tamamen dolduruluyor olduğunu görüyoruz. Üflemeli Çalgılar Konseri’nde ise, hem salon hem de balkon tamamen doluydu, müthiş başarı. ADSO’nun, inanılmaz sayıda sanatsevere konser vermekten büyük keyif aldığını düşünüyorum. Aynı şekilde, dinleyici de orkestrasını keyifle dinliyor.

Bir türlü geli
şmeyen/düzelmeyen nezaket sorunu da var salonda. Konser bitimi, “bir daha” (bis)lar yahut alkışlarla uzayan bir zaman dilimi bu. Alkışlar sürerken bir grup dinleyici çıkış kapılarına yönelmeye başlıyor. Program süresince heyecanla dinlediği sanatçıları alkışlarla uğurlayacak, bir başka deyişle teşekkür edecekler. Bu kadar tahammül gösteremeyenler var! En çok dikkatimi çeken de; (bu hafta) dinleyicileri bırakalım, orkestrada yer alan piyanistin bile alkış süresini bekleyemeden gitmesiydi kulise.

***

8
Şubat Cuma akşamı ADSO Barış Manço’yu anıyor. Şef, Anıl Edibale, vokallerde; Evrim Özkaynak, Sedat Yüce, Ümit B. Tekinay. Bas Gitar Fatih Harmantepe, Davulda Ödül Ünal ve Elektro Gitar Burak Uslu

Not: Biletler kalmamı
ş!


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.