ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 88 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Proceci Geldi HanıııımSayı: 1706 - 03.11.2018


Herhangi bir STK’ya üye misiniz? Dernek, vakıf, kulüp v.s.

Sivil Toplum Kurulu
şları, (STK) devletin eksik kaldığı konularda kişilerin bu eksiklikleri gidermek için gönüllü çalışğı kurumlardır. Üretken, sosyal topluluklardır. Toplumun gelişmesi ve kalkınması için çalışırlar. Daha doğrusu dünyada böyledir. Ama ülkemizdeki STK’ların %98’i havanda su döverler. Dünyada örnekleri olduğu gibi, ülkemizdeki bazı STK’lar da ideolojik, siyasi parti bağlantılı ya da çeşitli uluslararası tarikat veya örgütlere bağlıdır.

Be
ş yıldızlı otellerde toplanıp şarap içmeyi, birbirlerine hava atmayı, gezip eğlenmeyi, Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyleyerek Atatürkçü olmayı çok severler.

Ülkemizde ki
şilerin dernek, kulüp veya vakıflara üye olma nedenlerini aşağıda sıralayabiliriz.

A)        Karı Bulmak
B)        Koca Bulmak
C)      
şteri bulup iş piyasasını genişletmek. Üst yönetimlerde iş bulmak.
D)       Hepsi

Toplumun geli
şmesi kimsenin umurunda değildir yani.

Peki “Proje” nedir sizce?

Hemen, in
şaat dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız da. Çünkü en çok inşaat sektöründe karşınıza çıkar bu kelime. Oysa sadece onunla sınırlı değildir.

Toplumun dezavantajlı bir kısmını e
ğitmek, geliştirmek, sosyo-ekonomik olarak refaha ulaştırmak amacı ile yapılan programlı ve sürdürülebilir işlere “Proje” denir. Bu projeler, çeşitli ulusal ve uluslararası hibe destekleri ile yerel yönetimler ve STK’lar tarafından yapılır.

Şimdi gelelim sizlere tanıttığım bu iki olgunu birleşim noktasına.

Elde var sıfır.

Laf kalabalı
ğı, gazetelerde ve magazin dergilerinde şık elbiselerle verilmiş pozları isterseniz bol. Topluma somut katkı, sürdürülebilir kalkınma sağlanması, istihdam oluşturulması, elle tutulur bir iş isterseniz vücudunuzdaki parmak sayısına bile ulaşmaz.

Proje bilincinin olmadı
ğı bir toplumdaki STK’ların proje yapmasını beklemekte abestir zaten. Bu STK’ların üyeleri, proje eğitimlerine bedava yemek ve konaklama için katılırlar. Eğitim sertifikasını alıp birbirlerinin gözüne sokar ama proje üretmezler. Yaptıkları tatil kârdır onlar için.

Oysaki artık i
ş başvurularında bile herhangi bir derneğe üye olup olunmadığı sorulmakta, hangi projelere katılındığı sorulmaktadır.

Kahvaltı düzenleyip tavla turnuvası yapmak, engellilere tekerlekli sandalye alıp o engelliyi trafikte arabayla ezmeye kalkmak, konser düzenleyip gelirini cebe atmak, seminer düzenleyip bilgilenmeye gelen köylü kadını iteleyerek konu
şmacı ile selfi çekmek, çocuklara iki palyaço tutup onları eğlendirirken dedikodu yapmak proje değildir. İstatistiki olarak belirlenmiş somut çıktıları olan işler, projedir.

Kısacası sokaktan geçen overlokçunun dedi
ği gibi “Overlok makinesi ayağınıza geldi.

Halı, kilim, yolluk, paspas kenarına, halıfleks kenarına overlok çekilir. Be
ş dakikada yapılır.” diye yapılmaz proje.

Ama nerdeeee?

Sırtındaki bohçada cafcaflı elbiseler, magazin dergileri, gazino e
ğlenceleri, selfiler, tavla turnuvaları, şarap tadımları taşıyan projeciler her yerde.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.