ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 33 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


ZurnaSayı: 1686 - 05.02.2018


فهم البعوض ساز لا أفهم الطبول زورنا أز

Yukarıdaki yazıyı okudunuz mu? Okuduğunuzu anladınız mı?

Okuma özürlü bir toplumuzdur biz. Sevmeyiz okumayı, dü
şünmeyi. Okuyup araştırmak yerine birisinin söylediğini dinleyip kabullenmek tercihimizdir. O kişinin konu hakkındaki yeterliliği de pek önemli değildir hani. Etkileyici konuşması yeter bize.

Müzikte de böyleyizdir aslında. Duydu
ğumuzu dinlemez, dinlediğimizi anlamaya çalışmayız. Zor gelir bize.

Okulların sömestr tatiline girdi
ği şu günlerde çocuklarımızın durumu gündemde. Gömlek değiştirir gibi değiştirilen eğitim sistemimizin çocuklar ve veliler üzerinde yarattığı sendrom, öğretmenlerin sirk maymunu durumuna düşmesi çok üzücü. Bu ortamda müzik eğitiminin önemi, yaşayarak öğrenmenin faydaları daha da değer kazanıyor. Bu satırlardan pek çok defa müziğin faydalarını anlatmıştım size. Tekrar anlatmaya gerek yok. Günümüzdeki teknoloji ile etkinliğini eskiye göre yitiren bir eğitim yönteminden bahsedeceğim şimdi size.

Radyo...

Uzaktan sadece bir ileti
şim aracı olarak görülse de bizim çocukluğumuzun hayal dünyasının baş kahramanıydı radyo. Hayal Dünyası, insan psikolojisinin olmazsa olmazı. Okumayan topluma dinleterek öğretiyordu dünyayı radyo. Dinlemeyi ve anlamayı onunla öğrendik biz. Ajans, Radyo Tiyatrosu, Ses ve Saz Dünyamızdan, Bir Roman Bir Hikaye, Konser Salonlarından v.b. programlar beynimize işlenmiştir. Efektlerini Korkmaz Çakar’ın yaptığı radyo tiyatrosu ile hayal dünyamız şekillenmiştir. O tiyatro ve efektlerden yola çıkarak kendi hayal dünyamızı kurardık biz de. Şarkılar, Türküler söylerdik.

İşte günümüzde hızla artan teknolojinin, düşünmeyi ve hayal dünyasını karartması, yemeği pişmiş olarak önümüze vermesi, eğitimimizin en büyük sorunlarından birisi olmuştur. Bilgisayar oyunları ile girdap gibi içine çekilen çocuklar, fizyolojik, psikolojik ve sosyal pek çok sorun yaşar haline gelmiş, bağımlı olmuştur. Okuyan, araştıran, yargılayan, düşünen, hayal kuran çocuklar yerine robot gibi olmuştur hepsi.

Makalemin ba
şındaki yazıya gelelim şimdi. Bir çoğunuz onu bir dua veya bir sure sandı sanırım. Araştırıp öğrenmek yerine öyle kabul etti.

Türkçe anlamını ben söyliyim, Amin demek size kalsın o zaman.

“Anlayana Sivrisinek Saz, Anlamayana Davul Zurna Az”


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.