ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 10 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


bir Placido Domingo Jose Carreras hikayesiSayı: 1678 - 02.10.2017


İspanya'da Katalanlar ve başta Madridliler olmak üzere İspanyollar arasındaki çekişmeyi herkes bilir. Katalanlar'ın ayrı dilleri ve bayrakları vardır. Hatta bu futbolda bile göze çarpar. Katalan ekibi olan Barcelona ile Madrid ekibi Real Madrid arasındaki ezeli rekabet yıllardır sürmektedir.

Buna benzer bir çekişme ya da düşmanlık, dünyanın en iyi üç tenorundan ikisi olan Madridli Placido Domingo ve Barcelonalı Jose Carreras arasında yaşanmıştır. Bu arada belirtelim üçüncü tenor Luciano Pavarotti'dir.

Madridli Placido Domingo ile Barcenolalı Jose Carreras, 1984 yılında yaşanan politik nedenlerden dolayı birbirlerine düşman olmuştular. Birbirleri hakkında bir çok ağır açıklamalarda bulundular. Birbirlerine o kadar düşman oldular ki; her ikisi de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen konser tekliflerini diğerinin olmaması şartı ile kabul edeceklerini söylüyorlardı.

Fakat 1987 yılında Jose Carreras lösemi teşhisiyle tedavi altına alındı. Durum ciddiydi çünkü hastalık hızla ilerliyordu. Yani Jose Carreras'ın lösemiye karşı savaşı çok çileli ve masraflıydı. Öyle ki ayda bir sefer ABD'ye gidiyordu, ilik nakli, bunun yanında defalarca kan değişimi tedavileri görüyordu.

İşte tüm bu tedaviler devam ederken doğal olarak bu süre zarfında çalışamadı. Ve bir süre sonra kaçınılmaz olarak maddi sıkıntı içine düşmüştü.  Artık hiçbir masrafı karşılayamayacak duruma geldiğinde, Madrid'te bulunan bir vakfın lösemi hastalarını tedavi masraflarını karşıladığını öğrendi. Adı Hermosa olan bu vakıf Carreras'ın tüm tedavi masrafları karşıladı. Süreç başarılı oldu ve iyileşti ve Jose Carreras tekrar şarkı söylemeye başladı.

Artık sahnelere dönmüş sanatını icra eder olmuş ve eski günlerde olduğu gibi kazanmaya devam ederek maddi durumunu kısa sayılacak bir süre içinde düzeltmişti. Kendisini eski sağlıklı günlerine kavuşturan Hermosa adındaki bu vakfa teşekkür ve minnet duygularını iletmek için vakfın sahiplerini araştırdı.  Yaptığı araştırmada, vakfın kurucu başkanının Placio Domingo olduğunu öğrendi. Domingo, Carreras'ın hastalığını duymuş, tedavi sürecinde Carreras'ın bu sürecini desteklemek için söz konusu vakfı kurmuş fakat adının gizli tutulmasına istemişti. Çünkü düşmanı olarak bildiği büyük tenor Carreras'a yardım teklif edip, gururunu kırmak istemiyordu.

İkili arasında Domingo'nun bir Madrid konserinde, hiç kimsenin ummadığı çok güzel ve dokunaklı bir karşılaşma gerçekleşti. Domingo sahnedeyken Carreras sahneye çıktı, gösteriyi kesti ve alçak gönüllü bir şekilde Domingo'nun önüne diz çöktü, geçmiş günlerde siyasi nedenlerle yaptığı  sert açıklamalarından dolayı seyirciler önünde ondan özür diledi ve teşekkür etti. Domingo onu ayağa kaldırdı ve kucakladı. O anda büyük bir dostluğun temeli atılmış oldu.

Bu buluşmanın ardından Placio Domingo'yla bir röportaj yapan Madrid'in büyük gazetelerinden birinin muhabiri sordu: "Niçin bir düşmanınıza, dünyada size rakip olabilecek tek sanatçıya yardım edebilmek için Hermosa vakfını kurdunuz?"

Domingo'nun cevabı çok kısa ve açıktı;

Böyle bir sesi kaybedemezdik.....


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.