ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 19 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Eşek...Sayı: 1671 - 05.05.2017


Eşeği bilir misiniz? Hani şu uzun kulaklı hayvanı.

Güzel gözlüdür Eşek. Gözleri, gözyaşları şiirlere; romanlara konu olmuştur.

Uzun kulaklı arkadaşımızdır o bizim. Onları sallayarak selam yollar dostlarına. Uydu anten gibi dönen kulakları ile anlarlar bizi.

Kahrımızı da çeker bu hayvan yüzyıllardır. Odun taşır, insan taşır, değirmen taşı döndürür. Öküzün olmadığı yerde saban bile çeker garibim. Mardin’de kadrolu çöp arabaları Eşeklerdir mesela. Dağ, tepe demeden çöp taşırlar. Onsuz edemeyiz.

Bu kadar değerli hayvandır yani.

Bu kadar kahrımızı çeker ama biz her fırsatta aşağılarız hayvancağızı. Beğenmediğimiz adama “Eşşoğuleşşek” deriz. “Eşek hoşaftan ne anlar” diye bir de söz vardır örneğin. “Eşek hoş laftan ne anlar”dır orijinali. İşimize gelmediği durumda kullanırız bu sözü. Her işimize koşan,”deh” diyince durup, “çüş” diyince duran Eşeklerin laftan anlamadıklarını söyleriz. Onlar, biz zehirlenmeyelim diye tarlada zararlı otların kökünü söküp yerken biz insanları yerin dibine sokarız bu lafla.

Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Elmalı ilçesinde bir olay yaşandı.

Elmalı ilçesindeki Bayralar Mahallesi’nde bulunan ve 10 köyden taşımalı öğrencinin geldiği Durmuş Yener Ortaokulu’nda Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından verilecek konsere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izin vermedi. Gerekçe kısa ve öz: “Çocuklar operadan ne anlar?”

Çocukları, Eşek yerine kondu yani.

İnsanlara tepeden bakmayı bırakamadık bir türlü. Azıcık makam sahibi olunca kendimizi her şeyi bilen, bulunmaz hint kumaşı zannediyoruz.

Evinizdesiniz, yemek yapacaksınız. Sebzeyi, meyveyi kim yetiştirir? Köylü. Tarlada soğuk, sıcak demeden ürün yetişsin diye sırtına bebeğini bağlayıp kim çalışır? Pazarda, yol kenarında, sokak arasında kim satar? Köylü. Mangalda et pişireceksiniz. Hayvanları kim güder, kim çocukları gibi bakar onlara? Köylü. Kendi çocuğu ayağına çorabı, eline ekmeği zor bulurken siz çocuğunuza mama yapacaksınız diye sütü kim sağar? Kahvaltıdaki zeytini kim toplar düşme pahasına ağaçtan? Köylü.  Eve serip üzerinde gezdiğiniz halıyı dokuyan kim? Köylü. Köyünde aç kalırsa şehre gelip nasırlı elleri kanayasıya kadar inşaatlarda çalışan, karısını da size yollayıp evinizi temizleyen kim? Köylü. Kaval çalan, saz çalıp türkü çığıran kim? Köylü. Kurtuluş savaşında kazmayla, kürekle savaşan kim? Köylü.

Yedi defa hükümet kurup sonunda Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel bile İslamköy’lü.

Köylere gidiniz. Orada yaşayan ayağı çıplak çocukları, tarlada çalışanları, çobanları görüp sohbet ediniz. Hayat hakkında pek çok profesörden daha çok söyleyecekleri vardır size.


Bu memlekette her türlü hizmeti hak eden en değerli vatandaştır köylü. Bu durumda köylü çocuklara “Çocuklar, operadan ne anlar?” demek neyin nesi?

Toplum olarak makam sarhoşu olup kendimizi nimetten saymaktan kurtulamadık bir türlü. Her yerde “Selfi” çekip kendini buğday ambarında gösteren aç tavuk olduk iyice.

Unutmayalımki makam, para, servet, hepsi geçici. Köydeki çocukları aşağılamak marifet değil. Altın semerli Eşek yerine, emekçi arkadaş Eşek olmak daha önemli.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.