ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1931
Şu an 35 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Gümüşlük, KODA ile başladı...Sayı: 1634 - 06.07.2015


Önce bu şahane toplulukla ilgili bilgi vereyim.

Kısa adı KODA olan Kar
şıyaka Oda Orkestrası, kuruluş çalışmaları, Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka ilçesini (beldesini) Kültür Sanat Merkezi’ne dönüştürme projesinin en önemli adımı olarak  2014 Ağustos ayında başlatılmıştır. Bu oluşum Türkiye’de ilk ilçe belediyesi orkestrası olup devlet ve üniversite orkestraları dışındaki ikinci (Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası‘ndan sonra ) tam zamanlı yapılanma olma özelliğini taşıyan önemli bir müzik topluluğudur.

Ülkemizde  son yıllarda geli
şen ve kültürel yaşantımıza son derece olumlu katkılarda bulunduğuna inandığımız konser başına toplanan orkestralardan farklı olarak, KODA süreklilik arz eden, sanatçılara devamlı ve sabit bir iş sağlayan bir yapıdır. KODA  müzisyenlerin asli ve güvenli yuvası olarak , genç sanatçılara yeni bir iş sahası sunmakta, bu yapısı ile  yalnız Karşıyaka için değil, tüm İzmir ve ülkemiz için yeni bir sanat pınarı haline gelmektedir.

Orkestra, Hakan
Şensoy’un Müzik Direktörlüğünde , Oğuzhan Kavruk’un Müzik Danışmanlığında , Tevfik Rodos’ un Sanat Koordinatörlüğünde çalışmalarını yürütecek olup üst gözlemci kimliği ile Prof. Rengim Gökmen’in deneyimlerinden yararlanmaktadır.  Bunun yanında KODA’nın tüm Türk orkestra şefleri ile  yabancı şeflerin deneyimlerinden çok şey kazanacağı bir gerçektir.

KODA
şu değerli sanatçılardan oluşmaktadır:

I. Keman                                                                   
Deniz Toygur Conus (Ba
ş kemancı)                                         
Gökmen Fahlio
ğulları                                                 
Billur Kibritçio
ğlu
Ceyda Özdemir                                                              
Ece Akçayüzlü                                                                                                                              

II. Keman            
Özge Özerbek                                                                
Zeynep Simge Acunaz                                                 
Alp Ayvazo
ğlu                                                             
Ezgi Er                                                            

Viyola                                                                     
Ya
ğmur Tekin                                                                 
Tu
ğçe Bardakçıoğlu
Alaz Abana                                                                    
Selen Çelik                                                                     
İris İçellioğlu                                                                                                                          

Viyolonsel                                                               
Yusuf Çelik                                                                       
Berk Kavak
Gökçe Bahar Oytun
Hakan Hürkan
Şahin

Kontrabas
Cemre Burhan Çetin
Göksu Söker

KODA kurulu
şundan buyana belki de en önemli konserini bu yıl 12. si gerçekleştirilen Gümüşmük Klasik Müzik Festivali galasında verdi.

4 Temmuz ak
şamı Gümüşlük Antik Taş Ocağı’nda sanatseverlerin karşısına “Mavi Geceye Müzik” başğı altında topladıkları bir repertuarla çıkan Şef Hakan Şensoy yönetimindeki KODA, programın ilk yarısına Antonio Vivaldi’nin, “Sol minör Concerto Grosso, F.XI No.17” adlı eserini seslendirerek başladı. Ardından yine aynı bestecinin “İki Viyolonsel için Sol minör Konçerto” adlı eserini seslendiren orkestraya bu eserlerde Gökçe Bahar Oytun ve Hakan Hürkan Şahin solist olarak eşlik etti. İlk yarının sonunda Georg Philipp Telemann’ın “İki Viyola için Sol Majör Konçerto, TWV 52:G3” adlı eseri Tuğçe Bardakçıoğlu ve Alaz Abana’nın solistliği ile seslendirildi. Eser, “Avec douceur”, “Gaý”, “Largo” ve “Vivement” başlıklarından oluşuyordu.

Programın ikinci yarısına Antonio Vivaldi ile ba
şlayan KODA, bestecinin, “4 Keman için Si minör Konçerto, Op.3 No.10” adlı eserini seslendirdi. “Allegro – Larghetto ve Allegro” başlıklarını taşıyan eserin solistleri “Gökmen Fahlioğulları, Özge Özerbek, Zeynep Simge Acunaz ve Ceyda Özdemir idi. Konser bu eserin ardından aranjelerle devam etti. KODA sırasıyla şu eserlere yer verdi; Kenan Durul-arr. Balcı: Zulül; A.Piazzola: Oblivion; Astor Piazzola-arr Şensoy: Rio Sena; Astor Piazzola-arr Şensoy: Libertango; Armağan Durdağ: Deryada Deryalıklar (Azeri Türkü) Jacop Gade-arr Şensoy: Tango Jalousie.

Gecenin sonunda ayakta alkı
şlanan KODA bis yaparak geceyi sonlandırdı

KODA gibi önemli kurulu
şlar, bir belediye başkanının bu meseleyi kendisine şiar edinmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Konservatuarlarımız her yıl onlarca genç sanatçı mezun etmektedir. Genç sanatçıların dinamizminden yararlanmak KODA gibi toplulukların birinci vazifesidir. Zaten bu vazife için varlar. Devlet Orkestralarının hali, izlenen gerici hükümet politikaları sonucu ortadayken, İzmir'in bir ilçesinden gelen KODA haberi geleceği umutlanmamıza neden olmuştur.

Birbirinden becerikli ve yetenekli genç sanatçılardan kurulu KODA, Gümü
şlük klasik müzik festivali gala konserinde dinleyici mest etmişlerdir.

Dile
ğim KODA gibi toplulukların sayısının artmasıdır. 35 tane konservatuarın bulunduğu ülkemizde, bu okullardan mezun olacak genç sanatçılara mesleğini ifade edebileceği iş sahası açılması, ülkemizin kültür ve sanatta çağdaş medeniyet yolunda hızlı adımlarla ileriye gitmesi demektir.

KODA'yı Trabzon'da da dinleyebilmek umuduyla...


Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.