♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
♪
4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022
♪
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 84. Yıldönümünde Saygı ve Özlemle Anıyoruz!
Mavi Nota - 10.11.2022
♪
Almanya’da yaşayan bir müzisyen olarak, Mavi Nota’yı çok uzun süredir takip ediyorum. Beni hiç yanıltmadı. Özgürce doğru konulara değindiği, bilimsel yayıncılık anlayışı ile objektif habercilik yaptığı için kutluyorum. Böyle yayınların ülkemizde artması dileğiyle saygılarımı sunuyorum.
Ayşe Ersan Schütze - 08.11.2022
♪
Büyük Usta Timur Selçuk'u vefatının 2. yılında saygı ve özlemle anıyoruz!
Mavi Nota - 06.11.2022
Muhafazakarlık “muhafaza etmek” korumak anlamına gelmektedir. Kökleri antik çağa uzansada gerçek anlamda temelleri 18. yüzyılda atılmıştır.Muhafazakarlıkta din de önemli bir yere sahiptir. Toplumda esen değişim rüzgarlarına karşı olmaktır . Özgürlük yerine cemaat bağlarının savunulmasıdır.
İnsanın korkularına teslim oluşudur . Kendisine benzemeyenden geri duruşu getirmektedir. “Biz babadan böyle gördük söylemini” de içersinde barındırmaktadır.
Serbest piyasa ekonomisi taraftarlığıdır. İçinde bulunduğu ekonomi politikanın ve toplum düzeninde en iyisi olduğunu var saymaktadır.
İktisadi politikalara ve toplumsal düzene getirilen eleştirilere de karşı çıkmaktadır. Ve sorgulayan teorinin karşıtı durumundadır. Eleştirel düşünceyi de tehdit olarak görmektedir.
Muhafazakarlıkta hak alınmamaktır, hak birileri tarafından bahşedilmektedir. Erkek iktidarının da kadın tabusu özelliği de yer almaktadır.
Muhafazakarlık insanoğlunun yanılabilirliğine ve yanlış işler yapmaya eğimli olduğunu da savunmaktadır. Olay ve olguların tanımlanmasında ve yönlendirilmesinde toplumun yönetiminde ve değişmesinde dışarıdan bir ideale gereksinim duymaktadır.
Yeniliği de taze fikirlere de sıcak bakmayıştır. Yabancı kültür akımlarını da kendi dünya görüşüne göre kodlayarak bünyesine katmayı getirmektedir.Radikal dönüşümünde karşısında yer alarak,Aydınlanma felsefesine ve akla da karşı çıkmaktadır.
Hiç bir değişime de öncülük de etmemektedir. Rönesans, reformu da gerilemenin adımları olarak görmektedir.Geleneğe de önem vererek yerleşmiş adet ve kurumları da sürdürme eğilimindedir.
Evrimi yavaş ilerlemeyi ve sınırlı reformunda insanlığın doğal durumunu yansıttığını belirtmektedir. Özel mülkiyetin kurumsallaşmasını da toplumsal istikrarı sağlamada önemli bir etken olarak görmektedir.
Muhafazakarlık, toplumda tutulması gereken ve gerekmeyen değerlere de toplumun refleksleriyle ulaşmaya çalışmaktadır.
Toplumun değişmesine direnç göstermektedir.
Devletin kürtaj ve cinsiyet değiştirme ameliyatlarını desteklemesini de kabul etmemektedir. Ayrıca insanların eşit olmadığını ve hiç bir zamanda olmayacağını savunmaktadır..Sosyal eşitlik ve sosyal adalet ilkesini de benimsememektedir.
Toplumsal yaşamın amacı da özgürlüklerden öte otoridedir. Çoğunluk yanlısı olmayı getirmektedir.Değişime duyulan tepkiyi de ifade etmektedir.Tek düze ve tek ses bir toplum yaratmaya dayanmaktadır. Kökten değişikliğin de karşısında yer alıştır muhafazakarlık.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.