ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Yapmamız gereken....Sayı: 1561 - 18.11.2013


Batı'nın emperyalist devletlerinin hasta adam dediği, her kurumu ile yozlaşş, çalışamaz hale gelmiş Osmanlı Devleti'nin yüzyıllar boyu sömürdüğü Anadolu coğrafyasında, 10 yıllarca süren savaşlar sonucu, benliğini, nitelikli insanını, sağlıklı gençlerini yitirmiş olan Osmanlı toplumunun; yine türlü türlü hastalıklarla ve bitmiş tükenmiş ekonomik şartlarla mücadelesinin ardından, böyle bir toplumu derleyip toparlayarak, bir ideale inandırarak, bundan seküler düşünen aydınlık ve güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti çıkartmayı amaçlayan ve bunu başaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e her zamankinden daha büyük sevgiyle bağlı olacağımız günleri yaşarken onu saygıyla anıyorum.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür" diyerek, yaptı
ğı devrimler içinde "Kültür Devrimi"ne ne kadar önem verdiği görüyoruz.

Atatürk'ün gerçekle
ştirdiği kültür devriminin ürünleri olan kültür ve sanat kurumlarımızın, derdest edilip çöpe atılmaya hazırlanıldığı şu günlerde, söz konusu sanat kurumlarımızda sanat yapan tüm sanatçılarımızın her zamankinden daha duyarlı ve daha bilinçli  olarak sanat kurumlarımıza sahip çıkması gerekmektedir.

Bu bilinç ve sahip çıkma, Ulu Önder Atatürk'ün, kültür devrimini yaparken ortaya koydu
ğu çağdaş seküler esaslar ışığında, dünyanın kabul edeceği, ayakta alkışlayacağı evrensel ürünler vermek ideali ile çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Atatürk'ün, ortaya koyduğu ilkelerin üzerine temelini atıp olu
şturduğu müzik ve diğer sanat kurumlarımızın ulaşğı  evrensel sanatsal kaliteden nemalanarak kendine yer açan ya da yer açmaya çalışan, "Atatürk'ün mirasını kabul ediyorum, ama kendime Atatürkçü diyemem" şeklindeki sözleriyle, her akşam televizyonlarda ahkam kesen papağanlardan olduğu apaçık belli olan bu "mirasyedi" bukalemunları iyi tanımamız gerektiğinin üzerini özellikle vurguluyorum.

Günümüz; Kültür Bakanlı
ğı'nın uzun tartışmalar sonucunda kime hangi tutarda ödenek verdiğini, müzik bilmeyen müzik yazarlarının kaleminden, kimin ne kadar iyi çalıp çalmadığını tartma, ölçme ve biçme zamanı değildir.

Günümüz, Ankara'daki bir pastahane açılı
şına opera sanatçılarını gönderen siyasetçilere haddini bildirme günüdür.

Günümüz, top yekûn sanata ve sanatçıya sahip çıkma, savunma günüdür.

Günümüz, ça
ğdaş sanata sahip çıkma savunma günüdür.

Bunun içinde dayanaca
ğımız en önemli referans, 2013 yılında bile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dahi devlet adamının, ilkeleridir ve devrimleridir.

Yeni bir yazıda bulu
şan değin esen kalın sevgili dostlar

Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.