ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 22 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


14. Antalya Piyano Festivali'nde Su.Sayı: 1561 - 18.11.2013


8 Kasım Cuma akşamı Fazıl Say'ın genel sanat yönetmenliğini, Kadir Dursun'un ise organizatörlüğünü yaptığı 14. Antalya Piyano Festivali, yine geceye damgasını vurarak başlamış oldu. Bu kez açılışta Fazıl Say'ın kendi eserleri yer almıştı. İlk yarıda sanatçının piyano ve orkestra için yazdığı 'Su' adlı konçertosu vardı. Fazıl Say bu eserini üç bölüme ayırmış. Mavi Su denizleri, Kara Su gece yarısında gölleri, Yeşil Su ise nehirleri anlatıyor bizlere. Mavi Su ile içinizi huzur ve sonsuzluk duyguları kaplıyor. Kara Su ile bir yandan kuş ve kurbağa sesleriyle mutluluk hissederken, bir yandan da gecenin sessizliğinde hafifçe ürpermeden duramıyorsunuz. Yeşil Su ise hiç durmadan sonsuza dek şırıl şırıl akan nehirler gibi içinize sıcacık umutlar ve sevinçler getirerek akıyor. Eser boyunca üç bölümde de sular zaman zaman tüm orkestra enstrümanlarını dolaşıyor ama sonunda hep birlikte Fazıl Say'ın parmaklarının ucundaki tuşlara doluşuyorlar. Ve böylece konçerto başından sonuna kadar aynı zamanda muhteşem bir 'Senfonik Şiir' tadı sunuyor dnleyicilere. Son yıllarda artık iyice Antalya'nın gururu olmaya başlayan Devlat Senfoni Orkestrası ve Orkestra Şefi Naci Özgüç eser boyunca gayet başarılı bir şekilde Fazıl Say'a eşlik ediyor ve sonunda hep birlikte bizlere müziğin içinden 'Hayat sudan geldi ve yine suya döner' diyorlar.

 

İkinci bölümde Fazıl Say'ın şarkıları yer alıyor. Bu sefer kendisi eşlikçi olarak geçiyor piyano başına. Şerkıları seslendirecek olan Serenad Bağcan, daha ilk eser olan Memleketim'i söylemeye başlar başlamaz, Fazıl Say'ın neden dolayı 'Şarkılarım şimdi seslerini buldular' dediğini çok iyi anlıyoruz. Nazım Hikmet , Metin Altıok, Cemal Süreya, Ömer Hayyam, Can Yücel, Pir Sultan Abdal, Orhan Veli ve Muhyiddin Abdal'ın şiirlerini Fazıl Say'ın notalarıyla dile getiren Serenad Bağcan, güzel sesinin sağlam tekniği, olağanüstü yorum gücü, tiz tonlardaki kadife yumuşaklığı, vücut dilinin sesine çok profesyonelce eşlik etmesi ve sahneye çok yakışan zarif duruşu ile izleyicilerden tam not alarak, bestecinin şarkıları için ne kadar isabetli bir seçim yaptığını doğrulamış oluyor. Fazıl Say'ın eşliği ise artık yağmur damlalarına dönüşş durumda. Ruhlarımızı okşayan yumuşacık tınılar geliyor kulaklarımıza tuşlardan. Ve doğal olarak son şarkı da bittiğinde, tüm salon her zaman olduğu gibi yine ayakta, sevgi ve takdir dolu alkşlarını sunuyor dakikalarca.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.