ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 32 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Akustik Şiirler ve Robin Guthrie MelankolisiSayı: 1532 - 25.03.2013


Şair ve müzisyenler “Akustik Şiirler” kitabı için bir araya geldi. Türkiye’nin önemli müzisyenleri ilk kez bir arada bu kitapta… Şair ve müzik yazarı Kadri Karahan’ın hazırladığı  "Akustik Şiirler" isimli proje ülkemizin birbirinden değerli müzisyenlerini bu kez şarkıları ile değil şiirleri ile sizleri buluşturuyor.

Kitaptaki isimler, genç yaşta hayatını kaybeden müzisyen Serhan Şeşen’in anısını ve adını yaşatmak için bu projede bir araya geldiler. Kitaptan elden edilecek gelir, Serhan Şeşen adına kurulan ve başta müzik, felsefe, sağlıkla ilgili çalışmaların gelişmesine yardım etmek amacına hizmet eden "Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneğine" aktarılacak.

Türkiye’nin önemli müzisyenlerinin ilk kez bir arada, şiirleriyle yer aldığı “Akustik Şiirler - 46 Müzisyen 46 Şiir” isimli kitabın tanıtım gecesi, önceki akşam Bronx Pi’de gerçekleştirildi. Gece, Kadri Karahan’ın sunuculuğunda genç müzisyenler Ece Şermet ve Efe Deniz Erdoğan’ın çello ve gitar dinletisi ile başladı. Kitapta yer alan Aydilge, Birsen Tezer, Burhan Şeşen, Cenk Taner, Çiğdem Erken, Ece Dorsay, Ece Ülker, Edip Emre, Gülcan Altan, Hüsnü Arkan, Neslihan Engin, Sevtap Ünal ve Züleyha birer şiir - şarkı ile sahne alırken, geceye edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Cezmi Ersöz, Altay Öktem, Deniz Durukan, Nevzat Çelik, Şerafettin Kaya gibi şair ve yazarlar katıldı.

“Akustik Şiirler’’ iki yıla yakın bir sürede hazırlandı. İki değerli müzik yazarı/eleştirmeni Naim Dilmener’in ve Deniz Durukan’ın da önsöz yazarak katkıda bulunduğu kitabın geliri Serhan Şeşen Müzik, Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği’ne bağışlanacak.

 

“Bu kitap, müzikal anlayışları/öncelikleri çok geniş bir alana yayılmış isimleri bir araya getiriyor. Bu geniş müzikal anlayış ve öncelikler, kitabın içeriğine de olduğu gibi yansımış. (Form ya da biçim olarak) birbirinden farklı şiirler yer alıyor sayfaların arasında ama ortak noktaları, giderek kuraklaşan/ıssızlaşan insana dair.”


- Naim Dilmener

“Bu kitapta birçok değerli müzisyenin yazmış oldukları birer şiirle yer alması, ilk etapta şiir - müzik akrabalığına bir gönderme sayılabilir. Ama yapılan iş sadece bununla sınırlı değil. Müzisyenlerin müzik dışında başka bir sanat disipliniyle, şiirle bir araya gelmesinde bu sefer farklı bir anlam var. Burada yer alan müzisyenler erken yaşta kaybettiğimiz Serhan Şeşen adına kurulan derneğe katkı sağlamak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer alıyorlar.”


- Deniz Durukan

"Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği” yararına, böylesine güzel ve anlamlı bir çalışma yaratmak çok değerli… İçerisinde yer almaktan dolayı mutluluk duyduğum bir eser…

ROBIN GUTHRİE ile BAŞKA DİYARLAR

 

Çaldığım yerden koşarak Robin Guthrie konserine yetiştim geçen Cumartesi…

Borusan Müzik Evi’ndeydi konser… Tahmin ettiğim gibi muazzamdı….

Borusan’ın ufak salonu, sakin atmosfer, oturarak dinleyen sessiz ve seçkin bir kitle,

atmosferik gitar sound’unu ve melankolik ambiyansı tamamlar gibiydi…

Davul, bas gitar ve elektro gitardan ibaret sade bir trio olarak, belgesel müziği tadını aşan sesler çıkardılar. Robin, lap top’uya ilginç ses pad’leri açtı ve looper’ı ile gitar katmanlarını oluşturdu. Delay pedalından da faydalandı. Muazzam reverb’ler, ekolar sesleri tamamladı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren konser, tadı damağımızda bıraktı. Cocteau Twins grubundan tanıdığımız gitarist Robin Guthrie’nin işleri, birkaç soundtrack’de de yer aldı. Soundtrack’lere yakışır bir sound’u var. Gitarı keman veya klavye sanabilirsiniz ve bunu sadece ekolu efektler ve looper ile yapıyor. Tüm duygularını da işin içine katarak bizi muazzam diyarlara sürüklüyor. Kaçırsam çok üzülecektim, tüm koşturmacama değdi sonunda.

Bu aralar en çok dinlediğim şarkılar :

David Bowie – Slow burn

Richard Hawley – Staandin at the Sky’s Edge

 

Editors – Papillon

Sezen Aksu – Yanmışım ben Sönmüşüm Ben

Sezen Aksu – 1945

Sezen Aksu – Bir Çocuk Sevdim

Ajda Pekkan – Çapkın

Ajda Pekkan – Vitrin

Biz – Aklım Nerede

Tindersticks – Medicine

Sibel Alaş – Adam

The Cure – The Edge of The Deep Green Sea

The LA’s – There She Goes

Elvis Costello - Alison

Pulp – Common People

Robin Guthrie – Tüm şarkıları


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.