♪
Tüm Mavi Nota dostlarının ve ülkemizin Şeker Bayramını en içten dileklerle kutlar esenlikler dileriz!
editör - 02.05.2022
♪
8 Mart"ı kadın goygoyculuğuna çevirmeden, mana ve ehemmiyetinin taşıdığı öz yapıdan koparmadan kutlanması dileğiyle, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun
Mavi Nota - 08.03.2022
♪
Okurlarımızın ilgisine çok teşekkür ederiz!
Mavi Nota - 03.03.2022
♪
Mobildeyiz! Cep telefonu, tablet ve diğer mobil araçlarda bir tık uzağınızdayız!
editör - 17.01.2022
♪
17. yaşımız kutlu olsun!
editör - 24.11.2021
♪
20. yüzyılın en önemli birkaç sopranosundan birisi olarak görülen TC Devlet Sanatçısı Diva Leyla Gencer'in 93. doğum yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.
Mavi Nota - 10.10.2021
♪
Gazetemizin öğretmeni, eski danışma kurulu üyemiz, besteci ve akademisyen, hocaların hocası Sefai Acay'ı vefatının 5. yılında saygı ve özlemle anıyoruz!
Mavi Nota - 20.09.2021
♪
Mavi Nota şahane...
Can Çeliker - 18.08.2021
♪
Değerli dostumuz Keman sanatçısı Tuğrul Göğüş’ün beklenmedik anda vefatı bizleri derin bir üzüntüye sevketmiştir. Değerli arkadaşımıza Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Mavi Nota - 09.08.2021
♪
Harika bir kaynak, düşünüp, oluşturup, yaşatanlara minnet ve saygılar
oya kerimoğlu - 03.08.2021
Seksenli yıllarda Özal ile beraber sosyeteye giren ve popülerliğinin zirvesini yaşayan Tatlıses markası geçtiğimiz ağır bir darbe daha aldı. İbrahim Tatlıses sesinden kazandığını farklı sektörlere yatırım yaparak değerlendirdi, çoğunda dan da zarar etti. Lahmacundan, Turizm sektörüne kadar her alanda bir şeyler üretti ve markasını yaygınlaştırdı. Bunlardan bir tanesi de medya yatırımı oldu. Karasal ulusal frekanslı Tatlıses tv ile ulusal çapta yayın yapan Radyo Tatlıses’i kurdu.
Tatlıses’in medya yatırımları diğer mecralara yaptığı yatırımlardan daha büyük ses getirdi diyebilirim, özellikle radyosu iki binli yıllarda çok ciddi başarılara imza attı ve Türkiye’nin çok dinlenen beş radyosundan biri olmayı başardı. Tatlıses daha sonra ne hikmetse 2005 -2006 yılları civarında radyosunu elden çıkarttı.
Futbol dünyasından radyo dünyasına yatırım yapan Sadettin Saran bu radyoya çok iyi para vererek bu radyonun sahibi oldu. Bu radyoya verdiği para için çok hurafe vardır, kimisi 8-10 milyon dolar derken, kimisi 10-15 milyon dolarlık rakamlar telaffuz ediyor.
Saran sahip olduğu diğer üç radyosunun yanına Radyo Tatlıses’i ekledi, ancak olmadı. Radyo Tatlıses Saran’ın mülkiyetine geçince düşüşe geçti. Grup İbrahim Tatlıses’in kurduğu ekibi zamanla lav etti ve yeniledi. Yenilenen ekibin ve yönetimin kumaşı hiçbir zaman tutmadı ve radyo ilk beşten yirminciliklere kadar geriledi.
Saran’ın Radyo Tatlıses konusunda gösterdiği zafiyet aslında bir başarısızlık örneği olarak üniversitelerde ders okutulmalı. Radyonun ekibinden tutun da aklınıza gelecek her şeyi ile oynandı. Sözde modern olmak adına radyo orijinalliğinden uzaklaştırıldı. İbrahim Tatlıses’in opera albümü yapması gibi bir şey oldu bu. Radyo darmadağın oldu ve büyük bir zarar ile geçirdi son yıllarını. Son olarak radyonun ismi değiştirildi ve Radyo Tatlıses markası Radyo Müzik oldu. Radyo piyasası bunu büyük bir şokla karşıladı. İbrahim Tatlıses’in radyosu tarih oldu, gelen olumsuz kamu oyu tepkilerinden sonra Saran, Radyo Tatlıses’in internet üzerinden yayına devam edeceğini söyledi, hatta birkaç radyo patronu ile gizli görüşmelere yapılarak frekans satın alarak Radyo Tatlıses’e devam etmek için çaba dahi sarf etti.
Sonuç olarak müzik dünyasının fenomen isimlerinden İbrahim Tatlıses’in radyosu piyasadan silindi. Saran ve seçtiği yöneticiler radyo ile o kadar çok oynadı ki İbrahim Tatlıses’e opera söyletir gibi yayın yaptılar. Sonra İbo’nun opera söyleyemeyeceğini anladılar ve İbo’yu öldürerek yerine yeni bir opera sanatçısı çıkarttılar. Bana sorarsanız bu, medyada yapılan saçma sapan işlerden sadece biri oldu.
Tatlıses markasının hedef kitlesine yayın yapmak yerine ısrarla ona yeni bir hedef kitle uyarlamak istediler. Bu ciddi bir işletmecilik hatası oldu. Sonra markayı öldürüp yeni bir marka ile uğraştırlar.
Son yıllarda radyo piyasasında en büyük marka yatırımını KralPop yaptı, çok başarılı bir lansman yapmasına rağmen 2 yılda zar zor ilk on beş radyo arasına girdi ve kendisini zorla kabul ettirdi. Bu lansman öylesine başarılı oldu ki ben üniversitemde ders konusu olarak okuttum. Ama yine de sonuç beklentilerin altında oldu. Saran bu lansmanın çeyreğini bile yapamayacak ve muhtemelen çuvallayacak, ee peki o zaman adama sormazlar mı? Kardeşim elindeki markayı neden çöpe attın diye?
En basit bakkal hesabı ile Radyo Tatlıses markası bir iki milyon dolar ederken, ellerindeki bu değeri sokağa atıp her şeyi sil baştan yaptılar. İyi ki bunu yaptılar, çünkü kötü örnekler olmazsa iyilerin değeri anlaşılmayacak. Bu ülkede hala marka değeri ve markanın maddi değerini bilmeyen işletmelerin kalması çok üzücü. Dünya markalarını yaratıp globalleştirirken biz marka değeri hesaplamasını bilmiyoruz.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.