ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1928
Şu an 14 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ayla Erduran, Fazıl Say, Gürer Aykal:İyi ki Varsınız! Sayı: 1520 - 31.12.2012


Yine ayni başlık. Farkındayım. Ama daha güçlü bir söylem bulamadım. Yaşadığımız olumsuzluk... Üzerimizde ağırlığını hissettiğimiz baskı, gözdağı, yasaklar ve dayatmalar... Yaşamımızın olağan parçası haline gelen biber gazı... Sürekli gerilim... Ölümler, işkence, zülüm... Bunlar arasına serpiştirilmiş ilkellikler...

 

İşte bütün bunlara inat, yaşamı savunan, çağdaş ve evrensel değerleri savunan, yaratıcılığı savunan eylemler. Bir avuç sanatçının nitelikten ödün vermeksizin ortaya koydukları sanat etkinlikleri... Onlara ve izleyiciye bu ortamı ve zemini hazırlayan, bu olanağı sağlayan bir avuç insan!

 

Her sabah haberleri izleyerek ölürken, her akşam o bir avuç sanatçı aracılığıyla yeniden doğuyorum. Çölde bir vaha. Aç, susuz kalmışken bir sevda pınarı... Geleceğe yönelik ışık, umut... O nedenle inatla ben de tekrarlıyorum: İyi ki varsınız!

 

MÜZİK ZENGİNLİĞİ

 

Geçen hafta müzik zenginiydik: Önce Boğaziçi Üniversitesi'nde eşsiz Ayla Erduran'ı alkışladık. Onu son zamanlarda sadece plaklarından dinliyordum. Ne çok özlemişim. Ayla Erduran- Stephane Blet ikilisinden César Franck'ın "La Majör Keman ve Piyano Sonatı"nı dinlemek olağanüstüydü. Ayla Erduran tam bir büyücü, yıllara meydan okudu kemanıyla! (Yalnız o değil, önünde duran yılların izini ve birikimini taşıyan notası da öyleydi!) Bu çok zor eserde her notanın ses zenginliğini, anlam zenginliğini vurgulayan bir yorumdu. Bu konser için yıl boyu oluşturduğu program nedeniyle yazarımız Evin İlyasoğlu'na ve Üniversiteye sonsuz teşekkürler!

 

Evin İlyasoğlu'na bir teşekkürüm daha var: Yeni çıkan "Gürer Aykal" kitabı için. Kitabım alt başğı "Bir Cumhuriyet Çocuğunun Orkestra Şefi Olarak Portresi". Diyarbakır'daki asi çocuğun, tutkusunun peşinden azimle koşuşunun, soluk soluğa okunan serüveni...(Sevda Cenap And Müzik Vakfı Yayınları). Harika bir teknik kullanmış yazar. Gürer Aykal'ın kendi ağzından dinliyoruz bu serüveni, ancak sayısız insan düşünceleri, gözlemleri, söylemleriyle araya giriyor. Bütün o insanları, tanıklıkları, ilişkileri de Evin İlyasoğlu bize hazmettiriyor. Kitabı bitirdiğimde çok zengin bir dünya benim olmuştu.

 

FAZIL SAY FESTİVALİ

Geçen hafta sonu yaşadığımız Fazıl Say Festivali, yeryüzünde bir insanın tanıklık edebileceği en müthiş olaylardan biriydi. Dünyanın bir çok yerinde daha önce Fazıl Say Festivalleri düzenlenmişti ama Türkiye için bir ilkti. (Teşekkürler Borusan Kültür Sanat! )

 

Fazıl Say'ın Türkiye prömiyerini yapan besteleriyle, birbirinden çarpıcı üç senfonisi oda müziği ve konçertolarıyla... Solist olarak şeytansı ve meleksi yorumlarıyla... Borusan Orkestra ve solistlerinin her birinin tek tek ustalığı ve birlikteliklerindeki uyumla ... Gürer Aykal'ın kucaklayıcı niteliği ve gönül coşkusuyla... Fazıl Say Festivali , biz ölümlü dinleyicileri yaşama sımsıkı bağlayan eşsiz bir şölene dönüştü. İyi ki iyi ki varsınız!

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.