ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 27 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Sevda Cenap And Müzik Vakfı´nın Yaygın Müzik Eğitimine Son Yıllardaki Önemli KatkılarıSayı: - 09.12.2005


Ulu Önder Atatürk´ün 1923 yılında Cumhuriyet´i ilanından sonra çağdaşlaşma hareketlerinin temeli olan devrim ve ilkeleri günümüze değin yaşatılmaya çalışılmaktadır. Eğitimciler, sanatçılar gerek bireysel, gerek örgütlü olarak çağdaş ve uygar toplum olabilme, geleceği aydınlık bir Türkiye bırakabilmenin çabasını göstermektedirler. Bu çaba vatansever iş adamı ve sanayicilerinden de destek bulduğunda Sevda-Cenap And Müzik Vakfı (SCA) gibi sivil toplum örgütleri ortaya çıkmaktadır.

1940 yılında kuruluşundan bu yana durmaksızın ülkemizde çok sesli müzik sanatının tanıtılıp benimsetilmesine ve bu alana hizmet edecek sanatçı ve eğitimcilerin yetişmesine katkıda bulunan ender vakıflardan biridir Sevda-Cenap And Müzik Vakfı. Vakfın amaçları arasında müzik eğitimi gören öğrencilere karşılıksız burslar, yurt içi, yurt dışı kurslara ve eğitici çalışmalara (work-shop)destek, kitap, metot, albüm, plak, kaset, cd çalışmalarına katkıda bulunmak, ulusal ve uluslar arası yarışma ve festivalleri desteklemek bu yarışmalara katılan sanatçıları desteklemek, konserler yoluyla Türk bestecilerinin eserlerinin tanınmasına destek olarak, çeşitli ödüllerle sanatçıları ve sanata destek olan kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirmek sayılabilir. En önemlisi düzenlemekte olduğu Uluslar arası Ankara Müzik Festivali´nin yapılmaya başlandığı 1985 yılından bu yana ülkemiz sanatına katkıları anlatılamayacak kadar çoktur.

SCA´nın tüm faaliyetleri kendi gayrimenkullerinin yanı sıra Kavaklıdere Şarap Fabrikası´nın ürünlerinin satışından elde edilen gelirin belli bir oranının yansıması ile ve vakfa yapılan diğer bağışlar ve konser gelirleri ile sağlanmaktadır. Ayrıca vakıf geleceğe yönelik pek çok yeni projenin yanı sıra, son yıllarda yaşama geçirdiği yeni ve kalıcı faaliyetleri ile Türkiye´nin kültür ve sanat gündeminde sürekli kalmayı başarmaktadır.

- 1990 yılından bu sana “SCA Aylık Müzik Bültenleri” aracılığı ile Ankara´ya, giderek Türkiye´nin pek çok yöresine sanat haberlerini ücretsiz olarak ulaştırılması süre gelmektedir.

- 1993 yılında Uluslar arası Ankara Müzik Festivali AEFM (Avrupa Müzik Festivalleri Birliği) üyeliğine kabul edilmiş ikinci Türk Festivali olmuştur. (İlki İstanbul Festivalidir)

- 1993 yılında Vakıf çatısı altında kurulan “Destekleme Kurulu” üyeleri çalışmalarına 1994 yılından bu yana Vakfı ve Festivalleri tanıtan “tanıtım Panelleri Dizisi” ile çeşitli kültür dernekleri ile üniversitelerle işbirliği içinde olarak toplumu bilgilendirmiş pek çok yeni müziksever kazanılmasına neden olmuştur.

- 1993 yılında kurulan “Diapason” (SCA Müzik Vakfı İşletmesi) vakıf bünyesinde çalgı, kaset, CD, basılı yayınlar üretimi ve ticaret, telif ödenmesi ile çalgı eğitimi kursları yoluyla gençlere müzik eğitimi verilmesini amaçlamıştır. Bu işletmenin düzenlediği çalgı eğitimi kurslarının ilki 1993´de Ahmet Kanneci yönetiminde gitar, daha sonra piyano ve Aydın İlik yönetiminde flüt alanlarına yaygınlaştırılmıştır. Her yıl pek çok çocuk ve gencimiz bu kurslardan geçmektedir. Kursiyerlerin sertifika töreni ve yol sonu konserleri gelenekselleşmiştir.

- 1994 yılında Akyurt mevkiinde (Kavaklıdere Şarap Fabrikasının bulunduğu mevkii) Akyurt ilkokulu öğrencilerinden oluşturulan “Akyurt Çocuk Korosu” Pınar Alpay yönetiminde başarılı çalışmalar sergilemiştir. Koroda görevli tüm çocukların tüm giderleri vakıfça karşılanmaktadır.

- Vakıf faaliyetleri 1985 den bu yana bir dökümü yapılarak arşivlenmiştir. CD, video, kaset, nota arşivi yapılmıştır. Vakıf bilgi işlemi internete bağlanmıştır.

- Türkiye Filarmoni Derneğince düzenlenen “Liselerarası çok Sesli Müzik Yarışması” son yıllarda “Polifonik Korolar Derneği”nin de katkıları ile Türkiye çapında “korolar Şenliği” adı altında daha geniş kapsamlı bir şarkı bayramına dönüştürülmüştür. Bu faaliyetlerin tüm ekonomik giderleri SCA tarafından karşılana gelmektedir.

- FIJM (Federation İnternationale des Juenesses Musicales) “Uluslar arası Genç Müzikçiler birliği” 1945 yılında Belçika´nın başkenti Brüksel´de kurulmuş eski ve köklü bir gençlik müzik teşkilatıdır. Bugün elli üye ülkenin otuz beşi asıl on beşi gözlemcidir. 1996´da Türkiye yapılan görüşmeler sonucu gözlemci ülke sıfatı ile (vakıf aracılığı ile) FIJM üyesi olmuştur.

- SCA Müzik Vakfı -  medya dostluğu gittikçe yoğunlaşmıştır. Basın, yayın, radyo ve TV kanalları yoluyla vakıf faaliyetleri daha geniş kitlelere ulaştırılmaktadır. Bu çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.

Kendi toplumu ile iç içe yaşamayı sürdüren onu sanata yönlendiren, azımsanamayacak katkılarda bulunan bu sivil toplum örgütüne başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.