♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
♪
4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022
♪
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 84. Yıldönümünde Saygı ve Özlemle Anıyoruz!
Mavi Nota - 10.11.2022
♪
Almanya’da yaşayan bir müzisyen olarak, Mavi Nota’yı çok uzun süredir takip ediyorum. Beni hiç yanıltmadı. Özgürce doğru konulara değindiği, bilimsel yayıncılık anlayışı ile objektif habercilik yaptığı için kutluyorum. Böyle yayınların ülkemizde artması dileğiyle saygılarımı sunuyorum.
Ayşe Ersan Schütze - 08.11.2022
♪
Büyük Usta Timur Selçuk'u vefatının 2. yılında saygı ve özlemle anıyoruz!
Mavi Nota - 06.11.2022
“Gözler sadece zihnin algılamaya hazır olduğu şeyleri görür”. -Henry Bergson
Kaderciliğin kökleri Antik Yunan felsefesine dayanmaktaydı. Sofokles in Antigo halk korosu şöyle seslenmekteydi “İnsanlar alınlarına yazılmış olan felaketlerden asla kaçıp kurtulamazlar”.
Kadercilik, alın yazısına ya da yazgıya inanmayı getirir. Buna göre insan hayatı boyunca karşılaştıkları kısmettir. Alnına yazılan neyse onu yaşamaktadır.
Kadercilikte insan kendi iradesiyle karar verememektedir. Çünkü yaşamındaki her olayı kendi iradesi dışında geliştiğini kabul etmektedir.
Kendi verdiği kararların,iradesindeki gücün farkında değildir. Bizim ülkemizde Anadolu insanı açlığa,yoksulluğa,yoksunluklara rağmen emperyalizmin ordularını yurdumuzdan atmıştır.
Yaşanılan radyasyon, deprem gibi büyük felaketlerde iktidarlar tarafından kaderci tutumu sergilemişlerdir. Bazı yayın kuruluşları da kadercilik ağırlıklı yayınlarda yapmışlardır.
İktidarların ve iktidardan pay alanlar nedense dillerinden “nasibi kısmeti kaderi” eksik etmezler bu da rastlantı değildir.
Halkın kaderine yoksulluğun düşmesi onlarında zenginliğe sahip olması tesadüf değildir. Çünkü siyasi çıkarlarına uygun düşmektedir.
Kadercilik iş güvenliği konusunda da su yüzüne çıkmaktadır. Yeteri kadar önlemler alınmadığından insan hayatı hiçe sayılmaktadır. Madenler de olsun diğer iş kollarında olsun bu ihmaller yüzünden insanlarımızı yitirmekteyiz.
Halkımız kadercilik ekseninde yönlendirilmektedir. Sabah uyandığımızda olumsuzluklar felaketlerle karşı karşıya kalabiliriz.
Burada yapılması gerekenlerse ,insanlarımızın yaşamını mal ve can güvenliğini hiçe sayan politikaların tasfiye edilmesidir. Bu anlayışı da terk etmektir.
Bilimsellik,planlama, geleceği düşünmekten uzak durmamaktan geçmektedir. Pierre Abelard'ın da dediği gibi “Şüphe sorgulamaya, sorgulama da gerçeğe götürür."
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.