ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1925
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Fazıl Say – Patricia Kopatchinskaja KonseriSayı: 1418 - 04.04.2012


2 Nisan 2012 Pazartesi akşamı İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konser saat 20.00'de başladı.

Program
şöyleydi:

Keman : Patricia Kopatchinskaja
Piyano : Fazıl Say

L. v. Beethoven / Piyano ve Keman
İçin Sonat No.7 Do minör
F. Say / Piyano ve Keman
İçin Sonat Op. 7

Fazıl Say

“ O, sadece dahi bir piyanist de
ğil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır.” “Le Figaro” Paris

1970 yılında Ankara’da do
ğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir.

Çalı
şmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçımız, 1991’de konçerto solisti diplomasını almış, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir.

1994’te Genç Konser Solistleri Avrupa yarı
şmasında birincilik kazanan Say, 1995’te New York’ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak parlak konser kariyerine başlamıştır. Ayrıca, besteci yönüyle başarılar kazanan sanatçı, oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir.

Bu eserler arasında “Nazım” ve “Metin Altıok A
ğıtı” başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi’nin siparişi üzerine “Albert Einstein”’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Mozart’ın 250. doğum yılında Viyana’daki Kutlama Komitesi’nin siparişi dolayısıyla bestelenen “Patara” adlı bale müziği vardır.

Be
ş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırılmıştır.

Sundu
ğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser vermiş, 2007 Floransa Festivali’nin kapanış konserinde Zubin Mehta’nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sunmuştur.

Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali’nde piyano jürisinin ba
şkanlığını yapan Say’ın, Türk saz şairi Aşık Veysel’in “Kara Toprak” adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika’da Bilboard listelerinde 6. sıraya yükselmiştir. 2008’de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamıştır.

Patricia Kopatchinskaja: Keman

Meksika’daki Uluslararası Henryk Szeryng Keman Yarı
şması’nı 2000 yılında kazanmasını takiben, “Uluslararası Credit Suisse Group Genç Sanatçı Ödülü”ne (2002) ve Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) “Yeni Yetenek – SPP Ödülü”ne layık görülen Patricia Kopatchinskaja, dünyanın önde gelen orkestra ve toplulukları ile solist olarak konserler verdi.

A
şkenazi, Fedoseyev, Goodman, Jansons, Neeme and Paavo Järvi, Litton, Nelsons, Norrington, Oramo, Petrenko, Pons ve Russell Davies gibi şeflerle çalışan kemancı, Londra’daki Wigmore ve Kraliyet Festival salonları, New York’taki Carnegie Salonu ve Lincoln Merkezi, Sidney Opera Binası, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Musikverein salonu, Amsterdam Concertgebouw salonu ve Tokyo’daki Suntory salonu gibi önemli yerlerde sahneye çıktı.

2010-11 konser sezonunda Londra, Berlin, Paris, Roma, Zürich, Barcelona, Budape
şte, Tokyo ve Meksika’da vereceği konserlerin yanısıra Avustralya Oda Orkestrası ile Avustralya bir turne yapacak olan Kopaçinskaya ayrıca Salzburg, Schwetzingen ve Gstaad festivallerine katılacak. Çaykovski Senfoni Orkestrası’nın 80. kuruluş yıldönümüne katılacak ve Sir Roger Norrington, Sakari Oramo ve Philipp Jordan şeflerle Beethoven keman konçertosunu seslendirecek.

Konserlerini 1834 tarihli bir Pressenda keman ile yapan Kopatçinskaya aynı yo
ğun konser programının yanısıra Terre des Hommes Vakfı için bir iyi-niyet elçisi olan kemancı Moldova’daki çocuklara için destek amaçlı projelerle de çabalarını sürdürmektedir.

Cuma günü görü
şene değin esen kalın sevgili dostlar.


Müfit Semih Baylan
Editör



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.