ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 12 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Led Zeppelin istedi, Oxford olduSayı: 1399 - 08.03.2012


Atlantic Records’un merhum sahibi Ahmet Ertegün’ün eşi Mica Ertegün’e geçen hafta Oxford Üniversitesi’ne 41 milyon dolar değerinde bağışta bulundu. Oxford’un insani bilimler alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapmanın hayalini kuran başarılı öğrenciler bu bağışın ilhamı olan efsanevi İngiliz rock grubu Led Zeppelin’e de duacı olmalılar.

Sorularımızı yanıtlayan Mica Ertegün ilerleyen yıllarda pek çok Türk ö
ğrencinin bu burslardan faydalanacağını söyledi.

Mica Ertegün’ün Oxford Üniversitesi’yle böylesi kapsamlı bir e
ğitim projesine adım atmasının geri planında onun Ahmet Ertegün Eğitim Fonu adı altında bir süredir ABD ve Türkiye’de olduğu gibi İngiltere’de de yaptığı eğitim bağışı faaliyetleri var. Kendisine bu fikri verenler ise Ertegün’ün kurduğu Atlantic Records bünyesinde dünya çapında üne kavuşan Led Zeppelin grubu. Zira, Ahmet Ertegün Eğitim Fonu’nun kurulması grubun 2007 yılında Londra’da verdiği ve tüm geliri Ahmet Ertegün adına yapılacak sosyal sorumluluk faaliyetlerine bağışlanan konserden sonra gerçekleştiriliyor.

Mica Ertegün bu i
şbirliği ile ilgili olarak “Grup o zaman benden bu gelirlerle İngiltere’de bir şeyler yapmamı istedi, ben de Oxford Üniversitesi’yle iletişime geçtim. En son aşamada geçen hafta duyurduğumuz bu büyük projeye kadar geldik. Gerek ben gerekse eşim için tarih, müzik, dil, edebiyat, sanat ve arkeoloji üzerine yaptığımız okumalar hayatımızın en büyük keyifleri arasındaydı. Dolayısıyla bu alanlarda öğrencilere destek olmak istedik. Bence zaman içinde yitip gitmeyen şeylere destek vermek çok büyük önem taşıyan bir misyon. İnsanları birbirine bağlayan değerleri, insanların birbirlerini anlama kapasitelerini zenginleştiren ve dünyayı daha insani, daha yaşanılır kılan şeyleri yaşatmak lazım” diyor.

Lisans Üstü E
ğitim Bursu Programı’nın dünya çapında insani bilimler alanındaki en yetkin ve bilgili öğrencileri bulup onların ufuklarını geliştirmek, bilgilerini arttırmak ve fikirlerini paylaşmaları için ön ayak olmak gibi misyonlar olduğunu aktaran Mica Ertegün projeden çok umutlu : “Benim Oxford Üniversitesi’nin elinden gelenin en iyisini yapacağından en ufak bir kuşkum yok. Başvuranlar arasında din, dil, inanç ayrımı yapmaksızın en yetkin öğrencileri seçeceklerine inancım tam.”   

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.