ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1928
Şu an 12 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


'Farkında olmak bile bir başlangıç'Sayı: 1326 - 28.11.2011


Neo-soul hareketinin öncülerinden Meshell Ndegeocello, 9’uncu albümü “Weather” vesilesiyle tekrar İstanbul’da. The Rolling Stones, Herbie Hancock, Madonna, Lenny Kravitz, George Clinton, Marcus Miller gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşş Meshell, aktivist kimliğiyle de tanınıyor, sözlerinde yer verdiği politika ve cinsel ayrımcılık konuları ise bunun bir yansıması.

İsminiz ‘kuş kadar hafif’ anlamına geliyor. Karakterinize bir yansıması var mıdır sizce?

Gençli
ğim kendime bir kimlik dikmekle geçti. Bugün geldiğim nokta aslında tuhaf: İnsanın ruhu nedir, nasıl tanımlanır, inanın bilmiyorum. Hayatta tek yaptığım şey, kader ve şans arasında bir denge tutturmak.

2005’te popülerli
ğiniz tavan yapmışken yol ayrımına gidip, indie plak şirketleriyle çalışmaya başladınız. Bu değişiklik müziğinizi etkiledi mi?

Pek de
ğil. Sadece şunu söyleyebilirim: Albüm çıkarmamı, yeni parçalar kaydetmemi destekleyen bir patrona sahip olduğum için çok mutluyum.

Kariyeriniz farklı müzisyenlerle yaptı
ğınız çeşitli çalışmalarla dolu. ‘Düet’ insanı dediğimiz türden... Sizin favori düet insanlarınız kimler?

Kolektif çalı
şmalardan, düetlerden büyük zevk alıyorum. Birlikte çalışmayı çok sevdiğim üç isim var: Chris Bruce, Keefus Ciancia ve Deantoni Parks.

İstanbul’da ilk konserinizi altı yıl önce Babylon’da vermiştiniz. O geceden bugüne kalan hisleriniz?

İstanbul, inanılmaz bir şekilde, canlı ve yoğun bir şehir. Öyle bir gecede yenilir yutulur bir tarafı yok. O geceye dair anılarım hâlâ taze, hâlâ aklımda. Bir gün mutlaka turist kimliğimle gelip keşfetmek istiyorum.

Son albümünüz Weather, klasik sound’unuzun biraz ötesine dü
şüyor sanki.

Değişikliğin sebebi bana göre zaman, dinleyiciye göre perspektif meselesi. Bu albümü öncekilerinden ayıran fark geleneksel enstrümanlarla modern müzikten ibaret oluşu.

Müzisyen duru
şunuzu tamamlayan aktivist bir kimliğiniz var...

Homofobi, HIV/AIDS gibi konularda dikkat çeken kampanyalarda hep yer almaya çalı
ştım. Şu an eşcinsel haklarını savunan ‘It Gets Better’ projesini duyurmaya çalışıyorum. Yeni jenerasyona pozitif bir katkıda bulunmak istiyorsak onlar için daha toleranslı ve barış dolu bir atmosfer yaratmalıyız. Herkesin sorunların farkında olması bile bir başlangıç.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.