ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bizim gibi hisseden çok insan varmış.Sayı: 1321 - 21.11.2011


The Levellers başka herhangi bir grupta kolay kolay gözlenmeyecek bir dinamiğe sahip. Bir lideri ya da tek başına öne çıkan figürü yok. 30 seneden fazla bunu sürdürebilmek nasıl mümkün oldu?
Aslında bizim için baya
ğı kolaydı. Çünkü neyi savunacağımız veya ne için bir arada olduğumuz konusunda hep hemfikirdik. Hepimiz anarşist punk gruplarını dinleyerek büyümüştük ve 1980’lerin sonunda bir araya gelmiştik. Hiçbirimizin de parası yoktu. Toplumdan dışlanmış gibi hissediyorduk. Müziğimize de bunu koyduk. Ve gördük ki böyle hisseden birçok insan varmış. Ve o noktadan devam ediyoruz. Hâlâ aynı şeyleri hissediyoruz. 

İngiliz folk müziğinin bu punk kökenlerinizle kaynaşmasının hikâyesi nedir?
Folk müzisyenlerin çaldı
ğı pub’lara gidiyorduk Brighton’da. Şarkı sözlerine dikkat kesiliyorduk. Punk’tan çok da uzak değil diye düşünmüştük. Çalması da kolaydı. Elinize bir gitar alıp her yerde çalabildiğiniz bir müzik. Bir de bunun eninde sonunda rock’n roll olmadığının da bilincindeydik, biz ise bir rock’n roll grubuyuz. Güzel olan taraflarından biri de bu, değişik, bağımsız olması. 

Şimdi dönüp 1990’lara baktığınızda müzikal açıdan özlem duyuyor musunuz?
Britanya’da 1980’lerden 90’ların ba
şına kadar Margaret Thatcher’ın muhafazakâr yönetimi iktidardaydı. Politik bir sözü olan grupların birçoğu da o dönemde kuruldu. Başarıları da yoğun bir çalışmanın ardından geldi. Aynı şey Bush dönemi Amerikası için de geçerli. Rage Against the Machine’le beraber verdiğimiz ABD konserlerinde fark ettik bunu. 90’ları müzikal açıdan bayağı özlüyorum. Şimdi de çok iyi müzisyenler ve gruplar var. Ama yine de o dönemde yaşamak kesinlikle çok eğlenceliydi. (Gülüyor) 

Kendi plak
şirketiniz, festivaliniz, stüdyonuz, hatta derginiz bile var. Halihazırda var olanlardan bu kadar mı memnuniyetsizsiniz ki tüm bunları kurdunuz?
Biz baya
ğı bağımsızız. Başkalarının bizi kontrol etmesini istemiyoruz. Ayrıca hem kendi aramızda hem de ofiste çalışanlarla daha kolay iletişim kurmak istiyoruz. Bu yüzden de her şeyin aynı yerde olmasını istiyoruz. Bu, işimizi çok daha kolaylaştırıyor. 

Stüdyonuz Metway’den biraz bahseder misiniz? Bir stüdyodan daha çok bir olu
şum gibi çünkü.
Nick Cave, The Cure’dan Robert Smith gibi büyük isimler de, yerel gruplar da geliyor Metway’e. Stüdyolar, prova odaları, hem müzisyenler hem de plastik sanatçılar için mekânlarımız, ofislerimiz var. Tabii bir de bar var. O da çok i
şimize yarıyor. (Gülüyor) 

1997’de
İşçi Partisi, Tony Blair’le iktidara geldiğinde siz de bir konser vermiştiniz. Bugünden o zamana baktığınızda partinin icraatından memnun kaldınız mı?
Yıllarca süren muhafazakâr yönetiminden sonra iktidara geldiklerinde çok heyecanlanmı
ş ve sevinmiştik tabii ki. Ama sonrasında hayal kırıklığı da çok gecikmedi. (Gülüyor)

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.