ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1925
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


“Grup nereye gider, biz bile bilmiyoruz”Sayı: 1295 - 07.10.2011


1993’ten beri kadrosunu ve yenilikçi rotasını bozmamış bir inatçılar topluluğu. Dali’nin bir tablosundan esinlenerek albüm, Salman Rüşdi’nin bir makalesinden yola çıkarak başka bir albüm yapmış bir sanatçılar oluşumu. Dredg ve onların haysiyetli müzik yolculuklarından bahsediyorum. Hiphop prodüktörü Dan the Automator ile birlikte kotardıkları son albüm ‘Chuckles and Mr. Squezzy’ tartışmalara yol açsa da ‘Leitmotif’, ‘El Cielo’, ‘Catch Without Arms’ ve ‘The Pariah, the Parrot, the Delusion’ gibi kült albümleri indie’cisinden metalcisine, cazcısından elektronikçisine herkesin ilgisini çekti. Grubun ilk Türkiye konseri münasebetiyle dredg’in en önemli vizyoneri Gavin Hayes’le mini bir röportaj yaptık.

De
ğişimin dredg müziğinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyebilir miyiz?
Evet, ‘de
ğişim’ bizim için her zaman çok önemli olmuştur. Fakat daha da önemli olan durağanlığın zarar verici olması sanırım. Biz dahi gruptan ne beklememiz gerektiğini bilmiyoruz.

‘Chuckles and Mr. Squeezy’ hayranlarınızı ikiye böldü…
Bütün fanların tepkisini aynı kefeye koymak mümkün de
ğil. Bazıları çok severken, bazıları nefret ettiler. Bu bizim için de kesinlikle değişik bir albüm. Bütün tarzımızı değerlendirebileceğiniz bir albüm olmasa da, yine de yapılması gereken bir albümdü

dredg’in 15 yıllık geçmi
şini düşünerek müziğin yanında şiirsel, görsel, duygusal ve ezgisel sanat eserleri de ürettiğinizi söyleyebiliriz…
Kurt Vonnegut’un dedi
ği gibi “Sanat, hayatı daha yaşanabilir kılmanın en insancıl yöntemidir.” Biz de hayatı daha anlaşılabilir kılmak adına grubumuzu elimizden geldiğince geliştirmekteyiz.

Hangisini tercih edersiniz, analog mu dijital mi?
Rock müzik için analog çok daha ba
şarılı bir yöntem. Fakat analogla birlikte bütçe ve zaman sıkıntıları çıkıyor. ‘Leitmotif’te yaptığımız gibi her şeyi analogla kaydetmeyi çok özlüyoruz, hatta bir daha böyle çalışmayı tartıştık bile. Ama aynı zamanda, dijital imkânların her zaman arkanızda olduğunu bildiğinizden rahatlıyor ve dolayısıyla bütün kayıtları kullanmak adına saklayabiliyorsunuz. Burada ters bir bilmece var.

dredg’i müzik piyasasında nerede konumlandırıyorsun?
Her zaman bulundu
ğumuz piyasaya uymadığımızı düşündük. Yerel olarak dahi, iyi dostlarımız, çok iyi müzisyen arkadaşlarımız olsa da, aralarında sırıtmaktayız.

1 Ekim’de ilk Türkiye konseriniz gerçekle
şecek… Nasıl bir konser olacak?
Bizi orada takip eden sıkı bir kitlenin oldu
ğunu biliyorduk ama açıkçası ülkenizde çalacağımızı hiç düşünmemiştim. Konser adına çok heyecanlıyız. Son albümün diğerleri kadar iyi dağıtılmadığının farkındayız. O yüzden klasikleşmiş şarkılara ağırlık vermeyi planlıyoruz. Yine de setlist’in gizemli kalmasını tercih ederiz.

Bizimkilerin en sevdi
ği gruplardan
dredg tuhaf bir
şekilde rock ve alternatif müzisyenlerimizin en sevdiği, hatta en çok etkilendiği gruplar arasında. Kurban, Dorian, Çilekeş, Kül, Emre Aydın, Melis Danişmend dredg sevdasıyla meşhur sadece birkaç isim. Emre Aydın’ın son albümünde grubun büyük hitlerinden ‘Ode to the Sun’a bir gönderme dahi vardı. mor ve ötesi’nin ismini küçük harfle yazmasının sorumlusunun da dredg olduğundan şüpheleniyoruz! Yeni gruplarımızdan Gren de dredg’ten etkilenmiş bir isim, tam da bu yüzden konserde ön grup olarak çalacaklar. 1 Ekim’deki konserde rock dünyamızdan ünlü isimleri görürseniz hiç şaşırmayın!

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.