ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 10 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ot...Sayı: 1277 - 13.09.2011


Hatırlar mısınız?

Bedava yaşıyoruz demişti Orhan Veli. Hava bedava, su bedava.

Doğru.

Kendi de bedavadan öldü zaten. Belediye çukurunda.

İnsan hayatının sudan ucuz sayıldığı İstanbul’da.

 

Peki bu hayata anlam katmak için ne yapıyoruz? Ne kadar çaba harcıyoruz sizce?

 

Hemen hemen her sokakta bir kahvehane var. İnsanların en değerli varlıkları olan zamanı öldürdükleri, kumar oynayıp başka kişilerin özel hayatları, diziler veya futbol maçları hakkında saatlerce konuştukları.

 

Ne kazandırıyor bize ya da neler kaybettiriyor?

 

Akıl almaz bir hızla ilerleyen teknolojinin esiri bir tüketim toplumu durumundayız. Bilgisayarı kullanmak yerine bilgisayarların insanları kullandığı anti sosyal bir yaşam.

 

Peki, teknoloji bu kadar ileri değilken nasıl yaşıyorduk biz? Cep telefonu yokken ulaşamıyor muyduk sevdiklerimize? Chat yapmadan konuşamıyor muydu insanlar?

 

Komşular toplanıp sinemaya giderdi T.V. yokken. Sokaklarda saatlerce, özgürce oyun oynardı çocuklar. Sek sek oynar, ip atlarlardı. Elbiseleri çamur, toz, toprak olsa da hepsi mutlu ve sağlıklıydı. Playstation yoktu. Belki iletişim bu kadar kolay değildi ama gece yarısı da kimse sizi telefonda rahatsız etmiyordu.

 

Bayram ziyaretleri aileleri birleştiren bir fırsattı. İnsanlar birbirinden kaçmak yerine beraber olmak için fırsat yaratmaya çalışırdı. Pazar kahvaltıları, kovboy filmleri ve Pazar konserleri vardı.

 

Arkadaşlık, komşuluk değerliydi.

 

Farkında mısınız ne kadar tek düze bir yaşantıya batmışız farkında olmadan?

Birbirimizden uzaklaşşız. İş-ev, ev-iş.

 

Ot gibi yaşıyoruz. Ot gibi yaşayıp üretmediğimizden, ürettiklerimizi de paylaşmadığımızdan ot gibi eziliyoruz hayat karşısında. Toplumu ezen ot yemekten şişmiş filler ve gözünü hırs bürümüş vahşi hayvanlar da cabası işin.

 

Atatürk bu ülkede yaşayan herkesin köylüsünden şehirlisine kadar medeni birer “Efendi” olmasını istemişti oysa. Ezilen değil. Ezen de değil. Topluma yararlı fertler olmasını istemişti.

 

Ot değil!

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.