ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1925
Şu an 22 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Komşuda pişen bize de düşen albümlerSayı: 1274 - 08.09.2011


Müzik sektörünün yenilerinden Eterna Music, siftahını iki Yunan grupla, Empirotecnes ve Loxandra'yla yaptı. Anadolu'da Selanik'i, Selanik'te Anadolu'yu bulmak isteyenlere...

MÜZİK
Empirotechnes, Empirotechnes, Eterna Music

MÜZ
İK
Loxandra, Almost Like In The Past, Eterna Music

Müzik piyasasının solgun yüzüne renk getirmesini umdu
ğum nurtopu gibi bir firmamız oldu, ismi Eterna Music. Sektörde farklı külahlarla uzun yıllardır yer alan Sertaç Topuksal ve Ali Doyran’ın kurduğu Eterna Music yurtdışında bağımsız yapımcılar tarafından yayınlanmış albümlerin izini sürüyor. Ancak bunu dağıtım değil lisanslama yoluyla yapmayı tercih ediyor, çünkü dağıtım pazarında alanı da satanı da çoğunlukla memnuniyetsiz kılan tuhaf bir ekonomik boyut var.
Örneklemek gayet basit. Gerek ‘major’ dedi
ğimiz çokuluslular gerekse bağımsız firmalar ithal albüm olarak getirdiklerini ortalama 30-35 TL’den satıyor. Oysa geleneksel dünya müzikleri albümlerini bu fiyatlardan satmak mümkün değil. Dolayısıyla dağıtımcılar bunları rahatlıkla getiremediği için arşivciler de bunlara kolaylıkla ulaşamıyor. Eterna Music ise lisanslama yoluyla hem Türkiye’deki üretim çarkına katılıyor hem de lisansladığı albümleri dinleyiciye 12-15 TL civarındaki insanî fiyatlarla satarak sahip çıktığı müziklerin daha geniş bir kesime ulaşmasını sağlıyor.

Ketenco
ğlu’nun önsözüyle
Gelelim Eterna Music’in siftahlarına. Siftah sözcü
ğünü çoğul kullanıyorum, çünkü firmanın ‘Empirotechnes’ ve ‘Loxandra’ isimli Yunan gruplarına ait albümleri eşzamanlı olarak yayınlandı. ‘Komşudaki sesimiz’ altbaşğıyla çıkan ve grupla aynı ismi taşıyan ‘Empirotechnes’ Yunanistan, Türkiye, Bulgaristan ve Makedonya’nın da coğrafi olarak içinde yer aldığı Trakya’dan müzikler içerirken ‘Loxandra’nın ‘Almost Like In The Past’ albümü Yunanistan ve Türkiye’den şehir müziği ve rembetiko kültürü üzerine yoğunlaşıyor.

Yüzü gibi kelamı da hep ı
şıldayan Muammer Ketencoğlu bu iki albüme önsözleriyle katkıda bulunmuş. Muammer abi, ‘Empirotechnes’in müziğinde İzmir, Tire, Makedonya ve Trakya’daki yolculuğunda yakaladığı eski-yeni tınılardan dem vururken ‘Loxandra’nın ise sıcacık yorumu içinde Anadolu’da Selanik’i, Selanik’te Anadolu’yu bulduğundan söz ediyor.

‘Empirotechnes’ ud, klarnet, kemençe gibi geleneksel enstrümanları içeren düzenlemeleriyle Drama
şehrinden sıcak selamlar getiriyor. ‘Loxandra’ ise yine geleneksel enstrümanlarıyla eski İzmir ve İstanbul melodilerinden ödünç aldığı hüzün ve neşeyi ‘sanki hiç gitmemiş hep var gibi’ aktarıyor. Müziğin ılımanlaştırıcı ikliminde tarihsel belleğimizi tazeleyen bu iki albüm vesilesiyle bendeniz de Eterna Music’e iyi yolculuklar diliyorum.

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.