ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 27 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Dünyayı Beyoncé mi yönetecek?Sayı: 1268 - 14.07.2011


MÜZİK
Beyoncé 4
Sony BMG


2011 birçok sanatçının nedense farklı
şeyler sunma çabasıyla kendilerinden uzaklaşğı ve ortaya önceki çalışmalarına göre daha vasat albümler çıkararak bize peş peşe hayal kırıklığı yaşattığı bir yıl oluyor maalesef. Bu albümle ilgili beklentiler ise, söz konusu Beyoncé olduğu için fazlasıyla yüksekti, ta ki ilk single “Run the World”ü dinleyip, müziğin bilinçli olarak birileri tarafından sabote edildiği netleşmeye başlayana kadar.

R&B ve pop karı
şımı ballad’ların birbiri ardına sıralandığı ‘4’ çoğunlukla düşük ve orta tempo bir havaya sahip. ‘I Am... Sasha Fierce’ gibi öteki benliğinin hükmettiği coşkulu bir albümün ardından ‘4’ gibi ruhsuz bir isim seçmesi bile aslında yeterince tedirgin edici. Beyoncé’nin babası ve menajeri Matthew Knowles ile profesyonel anlamda yollarını ayırdığı ilk çalışması olması da enerjisi ve zarafetiyle büyüleyen o kadının yerine ortalama bir soul şarkıcısı ile karşı karşıya gelmenin şokunu bir nebze açıklıyor.

Öncelikle, albüm müzikal açıdan çok yetersiz. Gürültüye benzer müzi
ğiyle sabır testine tabi tutulduğumuz ‘Run the World’ işkencesi, neyse ki albümün genel havasını yansıtmıyor. Aksine sürekli Beyoncé’nin vokal gücünü göstermek için kendini parçaladığı ve müziğin asla ön plana çıkmadığı Destiny’s Child vari ballad’lar çoğunlukta. 

Müzik sabit
Özellikle açılı
şı yapan ‘1+1’dan 5. sıradaki ‘Party’ye kadar sanki arkadaki müzik hep sabit kalmış da Beyoncé yeni sözlerle farklı şarkılar yaratmış hissi uyandırıyor. Albümün belki de en sıkıcı şarkısı da ironik bir şekilde parti ruhundan uzak, Kanye West ve Andre 3000 destekli parçası ‘Party’. Sonra yine sıkıcı ballad ve soul etkili şarkılar yaşama arzumuzu yavaş yavaş elimizden almaya başlarken tuhaf bir müziğe trompetlerin eşlik ettiği ‘End of Time’ kulaklarımıza biraz hareket getiriyor ama tekerleme-vari sözleri ve müziğin hiçbir yere varamamasından ötürü hüsranla sonuçlanıyor. Albümde melodik yönünün biraz olsun öne çıktığı şarkılar ise umut dolu ‘Start Over’, 80’ler esintili ‘Love on Top’ ve diğerlerinin yanında duygusunu daha iyi yansıtan ‘I Was Here’. Bonus şarkıların da albümdeki diğer bütün çalışmaların toplamından daha başarılı olması da ayrıca düşündürücü.

Sonuç olarak, ‘4’ duygusallı
ğı bir silah olarak kullanıp kendini size sevdirmeye çalışsa da hiç kimsenin bu kadar düşük tempo şarkıyı peş peşe dinlemek ve anlamsız gırtlak oyunlarına maruz kalmasına razı değilim. Eğer, “dünyayı yönetecek kadınlar”ın ortak sesi Beyoncé olacaksa, lütfen bu albüm baz alınmasın zira herkes bunalıma girip kendini öldüreceği için ortada yönetecek kimse kalmaz!

Beyonce’n
İn ‘Dİva’lık ALAMETLERİ...
*Dört kategoride Grammy’yle ödüllendirildi
ği 2004 Grammy Ödül Töreni’nde sahneye çıkıp ‘Dangerously in Love’ı söylediğinde, Prince’in bile ayakta alkışladığı unutulmaz bir performans sergiledi. 

* ‘Dreamgirls’ müzikalinin sinema uyarlamasındaki performansı Beyoncé’nin ‘Austin Powers: Avanak Ku
ş’tan sonra oyunculuktaki başarısını bir kez daha gösterdi.

*Bu sene Glastonbury Festivali’nin ilk kadın headliner’ı olarak tarihe geçen Beyoncé, repertuarına ‘Sweet Dreams’, ‘Sex on Fire’ gibi kendi tarzının dı
şındaki şarkıları da kattı ve bu değişikliğin de üstesinden geldi.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.