ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 10 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


40 yıldır “kapı” hâlâ açıkSayı: 1266 - 12.07.2011


60’ların rock dünyasına hızlı girip hızlı çıkan efsane grup The Doors, ömrü kısa bir kuşağın tutkusuydu. Bilinmeyen bir dünyanın korkulan kuşağı, her şeyin mümkün olabileceği bir beş sene ve yazılan sayısız parça… Rock yıldızından ikonluğa giden tuhaf yolculukta, Jim Morrison 40 sene önce sonlandırdığı hayatının gölgeleriyle aramızda yaşıyor. 

Bir ku
şağın özeti
Bugün ya
şlı bir adam olabilirdi, ama Morrison’ın hikâyesi farklı oldu. Tıpkı görkemli bir şekilde yanan mum gibi, etrafını aydınlatan ve kafamızı karıştıran parçalarıyla bizden çok uzak, ama bir o kadar da yakın duruyor. 1965 senesinde ilk defa sahneye çıktığında, araladığı kapının ötesinde kendisini bekleyen bir kuşağın sıradışı hikâyesini, müziği ve sözleriyle ortak etti.

Spot ı
şıkları altında kendini bulduğu şaman dansıyla, gösterinin her ne pahasına olursa olsun bir kabare gösterisi ve ortaklaşa yaşanılan bir deneyim olduğunu gösterdi. Dinleyiciyi yanına çekti, bazen onları uzaklaştırdı, bazen yere düştü, yerde söylemeye devam etti ve aslında festival hiç bitmedi.

E
ğlence ve edebiyat aynı anda hiç bu kadar zevkli olmadı. Morrison, erotik duruşu, kendine has karanlık ve tuhaf dünyası, sürprizlerin mağarası, Kertenkele Kral, 60 kuşağının en güzel yanıydı.

1967 yılında ‘Break On Through’, ‘Light My Fire’ ve ‘Soul Kitchen’ parçalarıyla ba
şlayan renkli şölen, San Francisco ve Los Angeles’ta bütün yaz devam etti.

Jim Morrison, bütün bu
şölenin en tepesinde, elinde mikrofonu ve dansıyla, her şeyi sadece daha da renkli yapıyordu. Kısa ve yoğun geçen bu gösterinin kapanışı de kısa sürdü. 1971’de kız arkadaşı Pamela ile Paris’e çekilen Morrison, bir süre burada yaşadı. Beklenmeyen ölümü, bütün dünyayı yasa boğdu, mumlar yakıldı, şarkılar, şiirler okundu ve Morrison unutulmadı. 

‘Öteki’ tarafımızın
şarkıları
Bıraktı
ğı en büyük miras, kuşkusuz rüyalarımızı ve ‘öteki’ tarafımızı açığa çıkaran parçalarıdır. Arkasına bakmadan peşinden gittiği güzel rüyaların güzel renkleri arasında, daha çok sevişilen ve şarkı söylenen bir yerde yatıyor şimdi.

Paris’teki Pere Lachaise’deki mezarında yatan Morrison, bugün binlerce hayranı tarafından anılacak. Bunun yanında Los Angeles’ın me
şhur kulübü Whisky A Go-Go, Frankfurt Meydanı’ndaki Römer Platz ve Londra’nın çeşitli kulüp ve meydanlarında Jim Morrison için özel konserler verilecek.

Bu arada ölümünün 40. yılı dolayısıyla di
ğer grup elemanları Ray Manzarek ve Robby Krieger Paris’te konser verecek. Ekip eksik, ama yalnız değil.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.