ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 38 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Piyanist David Greilsammer, kuşağının en heyecan verici sanatçılarından biri. Sayı: 1263 - 07.07.2011


Kendinizi bir müzisyen olarak nasıl tanımlarsınız? 
Müzisyen olmamla ilgili en önemli
şey açık ve özgür olmam. Geçmişin özgürlüğü, yeni fikirlere açık olmamı ve müzik yaparken yeni yollar denememi sağlıyor. Hayat, beklenmedik bir şey ve müzik de öyle olmalı; heyecanlı, sürprizlere açık, ilham verici, daima ileri doğru hareket eden ve geleceğe bakan. Klasik müzikle ilgili problem, çoğu zaman geçmiş ve çok eski geleneklerden uyarlanmış olması. Oysa geçmişte yaşamadığımızı unutmamalıyız! Bu nedenle en önemli şey, sanatımızla yeni olanaklar yaratabilmek, müzik çalarken ya da dinlerken yeni yollar bulmak. Bunları yaparken kendimizi ve çevremizdekileri şaşırtmaktan vazgeçmemeliyiz.

Mozart için müzikal anlamda ilk a
şkınız diyebilir miyiz? 
Evet, ilk a
şkım olarak kalmaya her zaman devam edecek.

Paris’te, Mozart’ın bütün sonatlarını çaldı
ğınız 11 saatlik bir maratonda yer aldınız. Bu, sizin fikriniz miydi? Bize biraz bundan bahsedebilir misiniz? 
Mozart’ın piyano sonatlarını tutku derecesinde seviyorum ve bunları her zaman konserlerde yeteri kadar duyulmamı
ş olarak bulmuşumdur. Esasında dünya çapındaki pek çok konser salonunda hep aynı üç dört sonatı dinleriz; fakat hiçbir zaman piyanistlerin diğer parçaları çalmamalarını anlayamamışımdır. Hepsi çok özgün, sıra dışı ve dokunaklı. Bu nedenle hepsini tek bir günde çalmaya ve izleyicilerle paylaşmaya karar verdim. Böylece izleyiciler daha önce hiç duymadıkları, Mozart’ın bütün piyanı sonatlarını keşfetmiş oldular. Bu müzikal maraton benim için çılgın bir deneyim olmuştur.

Erken dönem Mozart sonatları ile sonrakiler arasında büyük farklılıklar var mı? 
Evet. Genele baktı
ğımızda Mozart’ın erken dönem parçaları ile sonrakiler arasında büyük bir fark var. Erken dönem parçalarında çok daha fazla ışık, gençlik ruhu ve çılgınlık var. Sonrakiler ise daha karanlık ve derin duygular barındırıyor. Mozart son dönem çalışmalarında insan ruhunun derinliklerine iniyor ve hayatın ötesine geçip olağanüstü bir ruhsal seviyeye ulaşıyor.

San Francisco Senfoni, performanslarınızdan birini
şu cümleyle tanıtmıştı: “Mozart eserleriyle dolu bir program çok daha heyecan verici ve dinamik olabilir.” 
Kesinlikle katılıyorum. Bence çoğu kişi hâlâ Mozart’ın çok klasik bir besteci olduğunu ve diğer besteciler kadar heyecan verici olmadığını düşünüyor. Aslında Mozart, tarihteki en çılgın ve insanı şaşırtan bestecilerden biri. Bestelerinde birçok risk aldı. Mozart aynı zamanda çok içten, kişisel ve duygusal bir besteci. Onun eserleri sizi aynı anda hem güldürüp hem de ağlatabilir.

Bir sonraki projeniz nedir? 
Sony için iki yeni kayıt üzerinde çalı
şıyorum ve bu albümleri yapmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Albümlerin içinde çok orijinal ve farklı parçalar olacak.

İstanbul’da gerçekleştireceğiniz konserden neler beklemeliyiz? 
Cenevre Oda Orkestrası, Mozart, Rameau ve Ravel’in harika parçalarını çalacak. Özellikle çok sevdi
ğim bu parçaların hepsi çok özel ve orkestra üyeleri de güçlü bir şekilde bunu hissediyor. Çalacağımız bu parçalar şu ana kadar yazılmış en büyüleyici ve sürükleyici parçalar. Bence bu konser çok heyecan verici olacak; çünkü birçok çeşidi içinde barındırıyor. Umarım izleyiciler için de coşku verici bir performans olur. Bunlara ek olarak piyanodan Mozart’ın piyano konçertosunu yönetiyor olacağım. Konseri sabırsızlıkla bekliyorum.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.