ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Daima Marianne Faithfull...Sayı: 1229 - 20.05.2011


MÜZİK
Horses and High Heels
Marianne Faithfull
Naive


Rock ikonamız Marianne Faithfull’un 47 yıllık müzik ya
şamının 23. solo albümü ‘Horses and High Heels’ memleket sınırlarına sonunda girdi. Bir önceki albümü ‘Easy Come Easy Go’da olduğu gibi yine Hal Willner’ın prodüktörlüğünde stüdyoya dalan Faithfull bu albümle kötü günlerin geride kaldığını müjdeliyor ve hâlâ şarkı yazabildiği için kendisini ne kadar şanslı hissettiğini belirtiyor. Onun şans dediği asıl biz sevenleri için öyle büyük bir şansa dönüşş ki, ‘Horses and High Heels’ cover versiyonlardan önce Faithfull tarafından yazılmış dört yeni parçayla kendisini taçlandırıyor. Albüme ismini veren parçanın yanı sıra bir ayrılık öyküsü anlatmasına rağmen ‘Why did we have to part’, ‘Prussian blue’ ve ‘Eternity’ diziliminde karşımıza çıkan kare as, genele yayılmış puslu havayı büyük ölçüde dağıtıyor. Feleğin çemberinden defalarca geçmiş Faithfull, özellikle bol baharat kokulu ‘Eternity’de hayat ve müzik tarzı açısından sıradışı sayılabilecek bir iyimserlik bulutu yükseltiyor. 

Lou Reed de konuk
Faithfull ve Willner bu albümü kaydettikleri New Orleans’tan da epey etkilenmi
ş olmalılar ki, Joe and Ann’ın ‘Gee Baby’si ve Allen Toussaint alamet-i farikası ‘Back in my Baby’s Arms’ ile 1987 tarihli ‘Strange Weather’ın kulaklarını da az buçuk çınlatıp Faithfull’un kırçıllı sesinden tatlı bir caz-blues rüzgarı estiriyorlar.

Sekiz cover’ın yer aldı
ğı albümün zirvesi ise Shangri-Las başyapıtı ‘Past, Present and Future’. Bob Andrews’un piyanosunun mükemmelen sürüklediği parça bilhassa keman ve çello partileri ile yükselip glockenspiel ve arpın kristal dokunuşlarıyla uhrevi bir boyuta taşınıyor.

Ancak bu parçayı önceleyen Carole King klasi
ği ‘Goin’ Back’in de hakkını teslim etmeliyiz. İrlandalı oyun yazarı Frank McGuiness’ın ikonamız için özel olarak yazdığı ‘The Old House’a ise ayrı bir parantez açmalıyız, çünkü bu vesileyle albümün Lou Reed gibi bir konuğu olduğunu hatırlatıp listeyi John Porter, Wayne Kramer gibi isimlerle uzatabiliyoruz. Uzun sözün kısası, aynı anda rock, caz, blues, soul, hatta klasik ve dünya müziğini kavrama iddiasındaki müzisyen ve albümlerin safsatasına inat bunu bir zevk olarak ortaya koyan Marianne Faithfull’un huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Umarım konser için geldiği 21 Mayıs’ta bu dediğimi bilfiil de yapabilirim.

Marianne Faithfull’un 1960’ları
*O dönemki kocasını u
ğruna terk ettiği Mick Jagger için ‘Rolling Stones’un üç üyesiyle de yattım ve şansımı solistten yana kullanmaya karar verdim’ dedi. 

*Polisin yaptı
ğı bir uyuşturucu baskınında üzerinde sadece bir postla basıldı. Yıllar sonra olayı ‘erkek bir uyuşturucu müptelasıysanız bu değerinizi artıran ihtişamlı bir şey kabul edilir ama kadınsanız, bir sürtük veya kötü anne sayılırsınız’ diyerek yorumladı. 

*60’ları ve 70’leri sanatsal ba
şarılarının yanında uyuşturucu alışkanlığı ve sansasyonlarla geçiren Faithfull ‘79’da rock tarihinin en önemli albümlerinden ‘Broken English’e imza atarak kendi kariyerini de taçlandırdı. 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.