ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bir Ankara klasiğiSayı: 1203 - 06.04.2011


4-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 28. Ankara Müzik Festivali, 14 farklı ülkeden 482 sanatçıyı ağırlayacak

2011’in müzik festivalleri sezonu Sevda Cenap And Vakfı’nın düzenledi
ği 28. Ankara Müzik Festivali ile açılıyor. 4-30 Nisan tarihlerinde MEB Şura Salonu, Resim Heykel Müzesi ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi salonlarında gerçekleşecek konserlere 14 farklı ülkeden toplam 482 sanatçı katılıyor. 28. Ankara Müzik Festivali’nde müzikseverleri yine senfonik müzik ağırlıklı bir program bekliyor.

Festivalin açılı
şını şef Gürer Aykal yönetimindeki Eskişehir Senfoni Orkestrası ve Türkiye’nin ‘yıldız’ oda müziği topluluğu olan Borusan Quartet gerçekleştirecek. Ludwig Spohr’un Kuartet Konçertosu’nun, Muammer Sun’un film müziklerinden bölümlerin ve Adnan Saygun’un birinci senfonisinin seslendirileceği bu konser türler ve dönemler arası geçişleriyle festivale hareketli bir başlangıç olacak.

Yurt içinde ve dı
şında verdiği konserler ve stüdyo kayıtlarıyla Türkiye’nin en çalışkan orkestrası olarak gösterilen Bilkent Senfoni Orkestrası ise festival kapsamında konuk solistleriyle öne çıkıyor. Şef Işın Metin yönetimindeki orkestranın ilk konserinde EMI Classics katalogunun gözde flütçüsü Emmanuel Pahud, Mozart’ın 2. Flüt Konçertosu’nun seslendirecek. Orkestarının 30 Nisan’daki solisti ise virtüöz kemancı Pierre Amoyal olacak. Paris Konservatuvarı’nın tarihinde verdiği ‘En genç profesör’ unvanını taşıyan Amoyal’ın Dutilleux’nün ‘Rüya Ağaç’ isimli keman konçertosunu seslendireceği bu konserde BSO, Kamran İnce’nin 4. Senfonisi yorumuyla Prag
Senfoni Orkestrası’nı aratmayacak.

Şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası bol ödüllü Fransız piyanist; Cédric Tiberghien’i konuk ederken Beethoven’ın 1. Piyano Konçertosu ve 7. Senfonisi’ni seslendirecek. Beethoven yorumlarına kendisini adamış Tiberghien’i oda müziği tutkunlarının da kaçırmamasını öneririz.

Oda topluluklarına dikkat
Oda müzi
ği demişken, 28. Ankara Müzik Festivali’nin oda toplulukları da yakın takibe değer. Bugüne kadar Türkiye’nin farklı şehirlerinde verdiği tüm konserleri doldurmayı başaran Hermitage Solistler Topluluğu şef Alexei Utkin yönetiminde nefesli ve yaylıların dünyasından yine benzersiz sesler yükseltirken yeterli talep gördüğü takdirde biste bir ‘Liebertango’ sürprizi yapabilir.

Festivalin 12 Nisan’daki konu
ğu Lutoslawski Quartet ise Avrupa Birliği tarafından da desteklenen ‘Music Masters on Air’ adlı projenin Polonya temsilcileri olarak çağdaş besteci ve grubun kemancısı Marcin Markowicz’in eserlerini seslendirecek. Festivalin Polonya’dan gelen diğer topluluğu olan MozArt iki keman, bir viyola ve bir çello ile klasik müziğin ağırbaşlı imajından yola çıkıp kendine özgü esprileriyle renkli bir kabare atmosferi yaratacak. Rusya’nın en deneyimli oda topluluklarından olan Tchaikovsky String Quartet de ismini ödünç aldığı Tchaikovsky’nin yanında Beethoven, Mozart ve Borodin yapıtları ile festivali renklendirecek.

Ba
şkent Üniversitesi Müzik Bölümü bünyesinde kurulan Orkestra Akademik Başkent, şef Ertuğ Korkmaz yönetiminde çok önemli bir solisti ağırlıyor. Orkestra 21 Nisan’daki konserde Londra Filarmoni ve BBC Senfoni Orkestraları’nın birinci viyolacısı Ruşen Güneş’e eşlik edecek. Festivalin ‘popüler klasik’ müzik ayağında ise Mnozil Brazil ve Daisy Jopling & The Band konserleri yer alıyor.

‘Dahi çocuk’da sahnede
Do
ğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı olarak Kraliçe Elizabeth başta olmak üzere herkesi büyüleyen ‘dahi çocuk’ Hasan Gökçe de festivalin en genç yıldızı ünvanıyla ‘cross-over’ hareketleri seven piyanist Tamara Atschba ile Schumann’dan Saint-Saens’a uzanan bir program seslendirecek. Bu arada isminde geçen ‘polis’ ifadesi ürkütmesin, çünkü festivalin en eğlenceli olması beklenen konserlerinden birinde Alman Polis Bandosu 20. yüzyılın popüler müzikal temalarının ağırlıkta olduğu bir repertuvar sunacak. Türkiye, Yunanistan, Makedonya ve ABD’den gelen beş müzisyenden kurulu New York Gipsy All-Stars ise klarnet, kanun, klavye, bas ve davul birlikteliğinde çoğunlukla Balkanlar’da gezinen bir etnik-caz performansı ortaya koyacak. Bir enstrüman gibi kullandığı sesi ve naif besteleri ile İtalya’nın gurur kaynaklarından olan Pilar gitar, kontrbas ve perküsyondan oluşan dörtlüsüyle bilinen-bilinmeyen parçalarıyla festivalin ‘folk’ fraksiyonunu temsil ederken marimba virtüözü Ziv Eithan’ın davet ettiği ritm yolculuğu ile adımları hızlanan 28. Ankara Müzik Festivali’ne kostümleri, dansları ve müziğiyle Jazzing Flamenco renkli ve hareketli bir nokta koyacak.

‘Bir Ankara polisiyesi’ kadar ses getirir mi bilemeyiz ama ‘bir Ankara klasi
ği’ olarak 28. Ankara Müzik Festivali’ni de Ankara’da olan olmayan herkese öneririz.

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.