ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1925
Şu an 22 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Cyndi Lauper'dan blues'a muz orta.Sayı: 1160 - 04.02.2011


Cyndi Lauper 57 yaşına geldi. Bir tarafta LGBT hakları ve HIV virüsüyle ilgili mücadelesini sürdürürken bir taraftan bazen iyi bazen kötü, müziğine devam ediyor.

İnsanı etkileyen en önemli şey hayat. 80’lerin fosforlu pop ikonalarından biri ve türlü gerekçelerle Madonna’nın rakibesi olarak andığımız Cyndi Lauper da hayattan etkilene etkilene 57 yaşına geldi. Bir tarafta LGBT hakları ve HIV virüsüyle ilgili kararlı mücadelesini sürdürürken bir tarafta bazen iyi bazen kötü müziğine devam ediyor. Son olarak blues’a muz orta yaptığı yeni bir albüm çıkardı, Naive etiketi ve ‘Memphis Blues’ ismiyle. Olayın muz ortalığı, Lauper’ın pop için biçilmiş kaftan sesinin blues’a ilerleyen gol yollarında yer yer çok falso almasından ileri geliyor. Bunlardan fazla sert kaçanları ise otomatikman albümün verilmiş falsolar hanesinde kendilerine yer bularak, güçlü bir gırtlağın her müziği kıvırmak için gerek yeter koşul olmaması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyor.

Buna kar
şılık Cyndi Lauper’ın oldu bitti içindeki vodvil oyuncusundan beslenen ruhu, ‘Memphis Blues’u hiç olmazsa ekol itibarıyla kendisi için doğru bir tercihe dönüştürüyor. Yaşama ilişik ve bir o kadar ironik. Albümde Ann Peebles, Allen Toussaint, John Lang ve BB King gibi blues ileri gelenlerinin Lauper’a konuk olması büyük isabet. Öyle ya, Toussaint’in piyanosu olmasa, bu kaydın en güçlü iki parçası ‘Early in the Mornin’ ve ‘Mother Earth’ten mahrum kalabilirdik.

Hakeza ‘Early...’deki B.B. King faktörünü de unutmamalı.Ann Peebles anamızın ‘Rollin’ and Tumblin’daki altosu sayesinde ‘Memphis bunun neresinde’ sorusundan vazgeçti
ğimizi hesaba katıp ‘Crossroads’ ve ‘How Blue Can You Get’teki Lauper&Lang düetlerinden de çok fazla şey beklemediğimiz takdirde, ‘Memphis Blues’u bağrımıza kolayca basabiliriz. Dinledikçe kulağı yakaladığı kesin ama blues’da ısrar edecekse eğer, Cyndi Lauper’ın mutlaka daha çok uğraşması gerektiği de koca bir gerçek. 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.