ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1931
Şu an 9 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Türkiye’nin dünya çapındaki yeni virtüözleri aranıyor!Sayı: 1140 - 07.01.2011


Bugün sizlere harika bir projeden, beni çok heyecanlandıran bir projeden söz edeceğim sevgili dostlar:

Dünyanın en saygın piyano virtüözleri arasında yerlerini alan Güher&Süher Pekineller bir özel firmayla yapacakları  işbirliğiyle, Türkiye’nin müzik alanında “üstün yetenekli gençlerini keşfetmek” için ortak bir proje başlatıyor.

Anadolu’nun çe
şitli kentlerinin taranacağı ve juri tarafından yapılacak seçim sonrasında belirlenecek gençler üç yıl boyunca yerli ve yabancı müzik otoritelerinin gözetiminde yeteneklerini geliştirip “Dünya Müzik Platformunda” yerlerini almak için ilk adımı atacaklar.

Türkiye’nin dünya müzi
ğine armağan ettiği Güher&Süher Pekinel’ler ile ülkemizin lider çatı ve yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avrasya, müzik alanında Türkiye’yi dünyada temsil edecek yetenekli gençlerin bulunup desteklenmesi amacıyla ortak bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında pilot olarak belirlenen İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Eskişehir’de bulunan konservatuarların flüt, piyano, klarinet, keman, çello ve kompozisyon bölümü öğrencileri arasından juri tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucu seçilecek genç müzisyenler, 3 yıl süreyle yerli ve yabancı hocalardan etkin müzik eğitimi alarak dünyaca ünlü birer virtüöz olmanın ilk adımını atacaklar.

Türkiye’nin “harika çocuklarını” ke
şfederek, sağlanacak bursla dünya standartlarında eğitim almalarına olanak tanımak, uluslararası yarışmalara katılım ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda dönüşecekleri virtüöz sanatçı kimlikleriyle Türkiye’yi “Dünya Müzik Platformunda” temsil etmelerini sağlayacak projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında Güher&Süher Pekinel ile birlikte bir konuşma yapan Onduline Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, ticari işleyişin yanında şirketlerin üstlenmesi gereken farklı birtakım sorumlulukların da olması gerektiğinden yola çıkarak bu sorumluluğu sanata ve sanatçıya olan duyarlılığı gösterme yönünde seçtiklerini söyledi. Karahan, Onduline Avrasya olarak sosyal sorumluluk çalışmalarında bir adım daha öteye gittiklerini de belirterek “2010 yılı itibariyle müzik alanında Türkiye’yi dünyada temsil edecek yetenekli gençlerin bulunup desteklenmesi amacıyla ünlü piyano virtüözlerimiz Güher-Süher Pekinel kardeşlerle birlikte ortak bir projeye imza atıyoruz. Onduline Avrasya olarak başlattığımız bu uzun soluklu projeden alınacak sonuçlara göre önümüzdeki yıllarda bu yönde verdiğimiz destekler devam edecektir. Tüm firmalarımızı bu tür sosyal sorumluluk projelerinde görev almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Projenin mimarlarından Güher Pekinel üç buçuk yıl önce TEV
İTÖL’de üstün yetenekli çocuklar için kurdukları “G.S. Pekinel Müzik Bölümü” projesinin ardından vizyonun bir diğer etabı olarak bu projenin gelişimine ve yaygınlaşmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Güher Pekinel “Müzik duygusal boyutuyla din, dil, ırk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm insanlarda aynı etkiyi yaratan sihirli bir araç. Dolayısıyla müzik evrensel bir dildir” dedi.

Süher Pekinel ise geli
ştirdikleri projenin Türkiye’nin müzik alanında çok önemli bir yer kaplayacağına inandıklarını söyleyerek “Bu evrensel dil ile küçük yaşlarda sağlanacak eğitim sayesinde çocuklar, gençler ve ailelerinde çok büyük bir sosyal değişim ve gelişim yarattığı bilinmektedir. Bu değişim Venezuela’da 35 yıldır ülkenin en fakir bölgelerinden başlayarak büyüyen El Sistema projesi ile kanıtlanmıştır” dedi. Süher Pekinel “El Sistema’nın başarısı ayrıca İngiltere ve Avrupa’ya da ilham kaynağı olmuş ve İngiliz hükümeti 2 milyon Pound bütçe ile eğitim sistemini revize ettiğini de kaydederek “ Bu bağlamda bizim de Milli Eğitim Bakanı nezdinde hükümetimizden talebimiz müzik eğitimini en kısa zamanda genel müfredata dahil ederek iyi eğitilmiş öğretmenlerle revize etmesidir. TEVİTÖL nezdinde kurmuş olduğumuz ve işlevini ispatlayan sistemimizle her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

1948 yılında, Türkiye’nin “Harika Çocuklarını” ortaya çıkarmak amacıyla yürürlü
ğe giren yasanın son 10 yılda komisyon kurulamadığı için işlevsiz kalmasından hareket ederek yetenekli gençlerin bulunup dünya standartlarında eğitim almalarını amaçlayan bu projede Pekinel kardeşlere en büyük destek Onduline Avrasya’dan geldi. Türkiye’yi “Dünya Müzik Platformunda” temsil edecek olan yetenekli gençlerin desteklenmesi amacıyla yürütülecek proje 2011 yılı içinde başlayacak ve üç yıllık bir süreye yayılacak. Onduline Avrasya tarafından desteklenen proje ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Eskişehir’de bulunan konservatuarların flüt, piyano, klarnet, keman çello ve kompozisyon bölümü öğrencilerinden en fazla “üç en iyi” öğrencinin katılacağı bir seçim sonucunda her bölümden bir öğrencinin seçilerek uluslararası standartlara uygun bir şekilde eğitim almasına yönelik olarak gerçekleşecek. Bu seçimler sırasında öğrencilerden barok, klasik, empresyonist ve modern eserler çalmaları istenecek. Jürinin bu eserlerin yorumuna göre karar vereceği seçim sonucunda belirlenecek genç yetenekler, sağlanacak bursla yaz kursu master sınıflarında dünya standartlarında eğitimlerine başlamış olacaklar.

Ülkemizin yeni harika çocuklarını bulmaya yönelik “Türkiye’nin Dünya Çapındaki Yeni Virtüözleri” projesi, müzik alanında son yılların en büyük ve kapsamlı çalı
şması olarak dikkat çekerken, Onduline Avrasya sanata ve sanatçıya duyarlılığını her fırsatta göstermeye devam ediyor.

Özel sektörü do
ğru projeler üreterek işin içine katma anlamında son derece başarılı olan Pekinel kardeşlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarak başarılar diliyorum.

Pazartesi günü görüşene değin esen kalın sevgili dostlar.


Müfit Semih Baylan
Editör

 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.