ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


İstanbul dinleyicisi bana tarifsiz güzellikler yaşatıyor.Sayı: 1126 - 20.12.2010


İyi haber, Küba’nın akla ilk getirdiği kadınlardan olan Omara Portuondo bu hafta yine çok sevdiği İstanbul’da olacak. Daha iyi haber, Portuondo bu sefer yepyeni bir proje ile İş Sanat sahnesini güzelleştirecek, David Murray Cuban Ensemble’la birlikte Nat King Cole şarkıları söyleyecek.

Saksofonist David Murray’in aynı isimli albümünü temel alan konser esas ilhamını Nat King Cole’un 1958 ve 62 yılları arasında İspanyolca sözlerle kaydettiği ‘Cole Espanol’ ve ‘More Cole en Espanol’ albümlerinde buluyor. Duayen David Murray ise bu albümlerin ruhlarına sadık kalırken düzenlemeleriyle onlara yeni birer soluk ve hafif tertip dinamizm kazandırıyor. Tabii, böyle bir projenin -albümde olmasa bile- solistinin 50’li yıllarda Havana’da Nat King Cole ile sahne paylaşan Omara Portuondo olması şaşırtıcı değil. Biz de bunun şerefine kendisi ile ufak bir durum değerlendirmesi yaptık. 

Sizinle İstanbul’da bir kez daha buluşabilmek ne güzel. Son yıllarda epey bir yolunuz düştü, nasıl buluyorsunuz buraları?
Teşekkür ederim öncelikle. İstanbul’a gelmeyi dört gözle bekliyorum her zaman. Son yıllardaki gelişlerimin hepsinde bu harika kentten büyük keyif aldım. İstanbul’da konser vermeyi gerçekten çok seviyorum çünkü izleyiciden bana tarifsiz güzellikte bir duygu geçiyor. Müziğimden ve izledikleri gösteriden aynı anda zevk duyabildiklerini görmek müthiş bir his.

Üstelik hemen her seferinde farklı projelerle geldiğiniz halde. Örneğin şimdi de David Murray Cuban Ensemble ile izleyeceğiz. Nat King Cole parçaları seslendireceğiniz bu projenin ruhuna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?
Biliyorsun, David, bir dizi Nat King Cole parçasını İspanyolca seslendirdiği bir albüm çıkardı yakın zamanda. Tanrım, seçtiği parçalar yaylı düzenlemeleri ve nefesli bölümleri ile o kadar güzel olmuş ki, anlatamam. Çok büyük bölümü müzikal tarihimizi anlatıyor. Bizim geldiğimiz kıtanın tamamına ait bu parçalar öyle kaliteli kayıtlardan geçmiş ki, yepyeni ve tazecik hallere büründükleri gibi saygı uyandırmaya da devam ediyor.

Tabii sizin Nat King Cole ile Tropicana günlerinizden gelen bir dolu anınız vardır.
Nat King Cole ile tanışma şansını, onun sahneye çıktığı, benim de sonradan şarkıcı olarak katıldığım Tropicana isimli kabarede yakaladım, evet. Kadife sesiyle mükemmel bir şarkıcıydı. Onun kalibresinde o kadar az isim var ki, o herhangi bir şeyi söyleyebiliyordu. Ve esasında o kadar iyi bir komple müzisyendi ki, örneğin bazen insanların onun çok iyi bir caz piyanisti olduğu gerçeğini unuttuğu izlenimine kapılırım. Sanki sadece şarkı söylüyormuş gibi.

Ama ne olursa olsun müzik pazarının işleye işleye bir hal olduğu, ya da iyimser yaklaşımla, bu kadar ilgi gösterdiği çok az isimden biri.
Nat King Cole kendi içinde devrimciydi. İspanyolca bilmediği halde bu parçaları kendince kaydetti. Bak, 50 yıl geçtikten sonra hâlâ onun kayıtlarını dinlerken bir yerlere uzanıp gidiyorsak işte bu, ona dair özel olan nedir sorusunun yanıtı.

Radikal
   

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.