ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 96 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Hande Soner...Sayı: 1123 - 15.12.2010


Soprano Hande Sonerin opera eğitimi ve solist sanatçı olarak başarı ile geçirdiği evreleri kısaca hatırlatacak olursak; Bu evrelerin ilki konservatuarı bitirdiği yıl olan 1997de başlar. Mart 1998de G.F.Haendelin Messiah Oratoryosundaki solo parçasında nitelikli yorumu adeta geleceğini belirliyordu: Sesi, sonoritesi, volümü bir soprano için aranılan özelliklerdi.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solisti Hande Soner Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM)  başarılı bir konser verdi.

Konser iki önemli bölümden oluşuyordu. Birinci bölümde, F.Chopin’den “Prelüd No.4 Mi minör” , G. Rossini’nin “Semiramide, Semiramide arya, Bel raggio lusinghier” bu iki besteciyi dinlediğimde bu konserin ne kadar sağlıklı ve başarılı bir düzeyde seyredeceğini anladım. Seçtiği parçaların Hande Soner’in ses rengine ve ses biçemine (uslup) uygun olduğunu gördüm. Sopranomuzun lirizmini, G. Puccini’nin “Gianni Schicchi, Lauretta arya, O mio babbino caro, La Boheme, Musetta arya, Quando me'n vo' ” yapıtlarıyla inanılmaz güzellikte bir verismo ile örtüştüğüne tanık oldum. Ayrıca J.Hisaishi’nin  “Hana-Bi” ve V. Bellini’nin “I Capuleti e i Montecchi, Giulietta arya, Oh! Quante volte” besteleri ile özgül ağırlıklı yorumunu zevkle dinledik. A. Glasunow’un “Chant Du Menestrel Op.71” parçasında Slaviyen yaklaşımlı yorumu ilgi çekiciydi. V. Lobos’un “No.5” yapıtı ikinci bölüm ile bağlantı kuracağının simgesi gibiydi.

Soprano Hande Soner’in opera eğitimi ve solist sanatçı olarak başarı ile geçirdiği evreleri kısaca hatırlatacak olursak; Bu evrelerin ilki konservatuarı bitirdiği yıl olan 1997’de başlar. Mart 1998’de G.F.Haendel’in “Messiah Oratoryosu’ndaki solo parçasında nitelikli yorumu adeta geleceğini belirliyordu: Sesi, sonoritesi, volümü bir soprano için aranılan özelliklerdi.

Hande Soner, Mart 1999’da Yapı Kredi Sanat Festivali kapsamında Leyla Gencer şan seminerine aktif olarak katıldı. Aralık 1999’da Zürih’de 20 Jahre Kleines Zurcher Ensemble Orkestrası ile üç seri konser verdi.

Bu yükselişi 2000 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde solist sanatçı olarak göreve başlaması ile birlikte birçok operada başarılı roller oynamaya başladı. Bu çalışmaların ürünü olarak yurt dışındaki konserlere katıldığını izliyoruz. Örneğin 2002’de Uluslararası Belvedere Şan Yarışması’nda Prof. Verena Keller’in verdiği burs ile Frankfurt şehrinde çeşitli opera master class çalışmalarına katıldı ve üç konser verdi. İstanbul Devlet Operası’nda izlediğim solist rollerdeki başarılı oyunu ve yorumunu çok iyi anımsıyorum: Die Fledermaus (Rosalinda), Don Giovanni (Zerlinda), Deli Dumrul (Deli Dumrul’un karısı), Ali Baba ve Kırk Haramiler (Nurcihan), L'elisir d'amore(Adina), Belisario (Irene), Don Pasquale (Normina), La Boheme (Mimi), Figaro’nun Düğünü (Kontes), İnsan Sesi (Soprano), Şen Dul (Hana Glawari)

Konserin ikinci bölümünde, F. Morena Torroba “ La Petenera” ve I. Albeniz “Espana Preludio”  yapıtlarıyla, bir şan konserinde ilk kez Hande Soner İspanya’ya özgü müzikli tiyatronun kaynağı olan Zarzuela’yı büyük bir başarı ile seslendirdi.

Ayrıca diğer özenle seçip yorumladığı besteciler ve yapıtları şunlardır: L. Delibes “Les Filles De Cadix”, M. De Falla “El Pano moruno”, A. E. Ginastre “Cancion al arbol”, F. J. Obradors “El Vito”, I. Albeniz “Tango, Suite Espagnole No.1 Granada, Espana Preludio”, F. Lehar “Giuditta, Meine Lippen sie küssen so heiss, Die Lustige Witve, Vilja arya”.

evetbenim
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.