ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 26 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


New York'ta "Istanbulıve" coşkusu Sayı: 1044 - 06.07.2010


Bu yıl ikincisi düzenlenen "istanbulıve", dünyaca ünlü müzik adamı Arif Mardin'e adandı. Konserde Kenan Doğulu, duman, Şükriye Tutkun,İlhan Erşahin, Emrah Kanısıcak ve Ozan Doğulu izleyicileri 5 saat boyunca coşturdu

New York’un ünlü Central Park&ında, "Summer Stage" müzik festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen "İstanbulive" konserini binlerce kişi izledi.

ABD’nin önemli müzik festivallerinden olan ve bu yıl 25. yıl dönümünü kutlayan "Summer Stage" yaz festivalinde yer alan "İstanbulive II" konserinde, pop sanatçısı Kenan Doğulu, alternatif rock grubu Duman, Türk halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, New York’ta yaşayan müzisyen İlhan Erşahin ile grubu "İstanbul Sessions" ve müzisyen Emrah Kanısıcak sevilen parçalarıyla, DJ Ozan Doğulu da albümlerden seçtiği parçalarla Türk ve Amerikalı müzikseverleri beş saat boyunca coşturdu.

Konser, Kültür ve Turizm Bakanlığının ana sponsorluğunda, Serdar İlhan ve Mehmet Dede’nin yapımcılığında düzenlendi ve bu yıl ölümünün 4. yılında, 12 Grammy ödüllü dünyaca ünlü aranjör, besteci ve müzisyen Arif Mardin’in anısına adandı.

Konserin başında konuşan yapımcı Mehmet Dede, "İstanbulive" konseriyle Türkiye’nin seslerini ve renklerini ABD’de tanıtmak istediklerini belirtti ve İstanbul’un bu yıl Avrupa’nın kültür başkenti olduğunu hatırlattı. Dede, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Türk Hava Yolları, Türk Kültür Vakfı, The Marmara-Manhattan, Fenerbahçe USA, Kiska ve diğer tüm sponsorlara teşekkür etti.

Yapımcı Serdar İlhan da konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar, yardımcısı Ataşe Tolunay Yılmaz, Marmara Manhattan’ın Genel Müdürü Nur Ercan başta olmak üzere "Istanbulive" konserine emeği geçen herkese teşekkür etti. Serdar İlhan, bu yılki konseri 20. yüzyılın en önemli yapımcılarından Arif Mardin’e adadıklarını hatırlattı.

Türkiye’de terör olaylarında hayatını kaybedenleri ve Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te ölen 37 kişiyi andıklarını belirten İlhan, sözlerini Atatürk’ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözleriyle tamamladı.

İstanbulive’da sahneye sırayla müzisyen Emrah Kanısıcak, Şükriye Tutkun, İlhan Erşahin ile İstanbul Sessions, Duman ve Kenan Doğulu çıktı. Konseri izlemeye gelen binlerce müziksever aşırı sıcak hava nedeniyle zaman zaman gölge yerlere sığındı.

SANATÇILAR

Konserin ardından gazatecilerin sorularını yanıtlayan Kenan Doğulu, Central Park’ta konser vermenin kendisine neler hissettirdiğinin sorulması üzerine, "Buradaki enerji, aşk gerçekten çok farklı, Türk müziğini duyururken dünyaya barış mesajları verebilme şansımız var. Çok coşkulu ve çok keyifli bir konser oldu" dedi.

"New York’ta başarılı olmanın dünyada başarılı olmak demek olduğunu" belirten Doğulu, "O anlamda buradaki Türkler, gurbetçiler başarılı olmuş insanlar, zaman zaman da eğlenmeyi, seslerini duyurmayı hak ediyorlar, İstanbulive da onlara motivasyon veriyor. Festival bu anlamda o aydınlık gençlerin, burada Türkiye’yi temsil eden insanların eğlenmelerini sağladı. Dünyaya sesimizi duyurmak için, Türklerin çalışkanlığını, başarısını, pratik zekasını ve yapabileceklerini insanlara göstermek için bu tür konserlerin çok önemi var" diye konuştu.

Duman grubunun baş vokalisti Kaan Tangöze, Central Park’ta son derece iyi müzisyenlerin, grupların çaldığını hep duyduklarını, o yüzden burada konser vermenin kendileri için çok güzel olduğunu, memnun olduklarını ifade etti.

Grubun davulcusu Cengiz Baysal, konserde izleyicilerden son derece iyi enerji aldıklarını, dinleyiciyle aralarında son derece iyi bir bağ kurduklarını belirtirken, gitaristler Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, İstanbulive’da çalmaktan mutluluk duyduklarını, konserin kalıcı olmasını dilediklerini belirttiler. Duman, sevilen parçaları dışında Aşık Veysel’in "Kara Toprak" ve Sezen Aksu’nun "Aşk İçin Ölmeli" parçalarını da kendi tarzıyla yorumladı.

Halk müziğinin sevilen seslerinden Şükriye Tutkun da konser sırasında "tatlı bir heyecan" yaşadığını, çünkü hem ABD’ye ilk kez geldiğini, hem de Central Park’ta ilk kez konser verdiğini söyledi. Tutkun, "Hem Türk seyircisiyle, hem de Amerikalı seyircilerle çok güzel bir konser oldu. Amaç burada Türk kültürünü, özellikle de halk müziğini tanıtmak, onun için mutluyum, az da olsa bir katkım olduysa ne mutlu bana" dedi.

New York’ta yaşayan müzisyen İlhan Erşahin ve grubu "İstanbul Sessions"ın basçısı Alp Ersönmez de Central Park’ta konser vermenin mutluluğunu dile getirdi. Erşahin, Central Park’ta iki yıl önce de çaldığını, ama bu sefer Türk sanatçılarıyla birlikte sahneye çıkmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İstanbul Sessions ile CD’lerinin bu kış Avrupa’da, geçen Mayısta Türkiye’de ve iki hafta önce de ABD’de çıktığını anlatan Erşahin, "Bu grubumuzun ilk CD’si ve bayağı heyecanlıyız" dedi. Alp Ersönmez de kendisinin ve grubun diğer üyeleri Turgut Bekoğlu ve İzzet Kızıl’ın İstanbul’da yaşadıklarını belirtti.

YAPIMCILAR SERDAR İLHAN VE MEHMET DEDE

"İstanbulive" konserlerinin yapımcısı Serdar İlhan ve Mehmet Dede de "tatlı bir yorgunluk" yaşadıklarını, konserde her şeyin yolunda gittiğini söylediler. Konserde minimum 5-6 bin kişinin olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden İlhan ve Dede, konserin çok mutlu ve coşkulu bir şekilde geçtiğini belirterek, konsere gelen tüm sanatçılara ve tüm sponsorlara teşekkür ettiler.

Serdar İlhan, İstanbulive’ın gelecek sene de yapılması için kendilerine ciddi bir destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Şu anda bu projenin biraz devlet desteğine ihtiyacı var, en azından biz başlattık, istenirse devam edecektir, bunun kapısı açıldı" diye konuştu.

Amerikan basının da bu yıl "İstanbulive"dan övgüyle söz ettiğini söyleyen Mehmet Dede, Amerikan basınında "İstanbulive’ın Türkiye’nin yönünün Batıya dönük olduğunu gösterdiğini" yazdığını, bundan gurur duyduklarını, başka festivallerden de teklifler aldıklarını söyledi. Serdar İlhan da Türkiye’nin modern yüzünü Amerikalılara ve yabancılara göstermek istediklerini vurguladı.

KÜLTÜR VE TANITMA ATAŞESİ BEKAR

New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar ise gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbulive II’ye Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ana sponsorluk yaptıklarını söyledi.

Konserin amacının Türk müziğinin değişik yönlerini, Amerikalı müzikseverlere tanıtmak olduğunu anlatan Bekar, İstanbulive konserinin ikincisinin, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu yıl yapılmasının ayrıca memnuniyet verici olduğunu belirtti.
  

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.