ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 33 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


"Kimin için buradasınız" Sayı: 1042 - 02.07.2010


Sonisphere’in ikinci günü kolay unutulmayacak bir konserle geçti. Manowar, performansı ve DeMaio’nun “big four”a yaptığı gönderme güne damga vurdu.

Başlık gibi yazının ilk cümlesi de: “Buraya kimin için geldiniz?” 26 haziran, exi 26 Akbank Sonisphere Festival’ın ikinci günüydü. Çoğunluğa göre belki de “en önemsiz” gün. Bu cumartesi pek bir lanetliydi; headliner’ı bir türlü belli olamadı, belli oldu yine değişti. Daha önce İstanbul’a ve Türkiye’nin diğer şehirlerine kaç gere geldiği saya saya unutulan Anathema, bu kadar ağırtopu biraraya getiren bir festivalin headliner’ı yapılmaya çalışıldı. Ama belli ki bir ton aksilik olmuştu, anlaşılması planlanan gruplarla anlaşılamamış, bir şeyler ters gitmişti. Ama aslında problemin çözümü kendi içinde saklıydı, cumartesi gününün headliner’ı zaten vardı, hem de en başından beri...

Hayko Cepkin’den hayalkırıklığı

Heavy metal denince akla ilk gelen gruplardan biri Manowar. Onlar katıksız metal yapıyor ve bunu öyle güzel yapıyorlar ki, size ağzınız beş karış açık onları izlemek düşüyor. Ama biz mevzunun başına dönelim önce... Dediğimiz gibi, 26 haziran Sonisphere Festival’ın ikinci günüydü. Kapılar saat 14.00’da açıldı, günün ilk grubu ise 15.30 ile 16.00 saatleri arasında sahne alan Murder King’di. 2005 yılından beri Taksim’in en “sert” barı Dorock’ta sahne alan Murder King, Dorock’taki kalabalığı coşturmayı bilse de, aynı başarıyı festivalde gösteremedi. Ardından sahne alan Volbeat gayet başarılıydı. Beklentilerini büyük tutanlar için ise bir diğer şov adamı Hayko Cepkin, hayalkırıklığı yaşattı, kalabalığın da bolca tepkisini çekti. Sıra geldi belki de günün en beklenen anına. Saatler 19.15’i göstermeden Manowar sahnedeydi. Tamam, çok heyecanlıydık, ama yine bir türlü anlam veremedik: Adamların sahnesi siyah, amfileri, gitarları siyah, kıyafetleri deri ve siyah. Şarkılarının da yarısından fazlasında “darkness”, “night”, “hell” deyip duruyorlar. Bu adamları gündüz gözüyle sahneye çıkarmak da nesi? Biz bunları yadırgayaduralım, Manowar, Brothers of Metal diye diye coştu, coşturdu. Hail and Kill’de ise hepimiz kendimizden geçmiştik zaten. Manowar gençlik günlerinden hiçbir şey kaybetmemiş, hem ses, hem tavır, hem de fizik açısından hâlâ sapasağlamlar.

Günün bombası grubun basgitaristi Joey DeMaio’nun sahneyi bir süreliğine devralıp, temiz, Türkçe bir konuşma yapmasıydı. DeMaio, aldı mikrofonu eline, başladı bir güzel Türkçe konuşmaya. Seyirciye bir güzel “gaz verdikten” sonra, şunları söyledi: “Bu festivalde dört büyük var diyorlar, sizin buraya ‘big four’ için geldiğinizi söylüyorlar.” Akabinde, “hadi oradan” anlamına gelen bir de küfür savurdu ve sordu: “Kimin için geldiniz?” Bize de cevaplamak düştü tabii, yaklaşık 50 bin kişi, hep bir ağızdan bağırdık: “Manowar” Zira birçoklarına göre, her ne kadar saygın ve bu işe yıllarını vermiş bir grup olsa da Accept, benim de aralarında bulunduğum büyük bir kalabalık oraya Manowar için gelmişti. Accept de gayet başarılıydı, temiz ve başarılı bir performans sergiledi sahnede. Ama ayrılırken çoğunluğun aklında şu iki soru vardı: “Manowar neden headliner değildi” ve “Buraya kimin için geldiniz”.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.