ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 32 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Biz Kerem'i popüler değilken sevdik...Sayı: 1021 - 03.06.2010


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem’in davul çaldığını duymayan kalmamıştır, müzik grupları “Sertsessiz”i de. Ankaralı beş genç, dördü halen eğitimini sürdürüyor, bir yandan da sevdikleri bir alanda kendilerini ifade ediyorlar. Öyle çok büyük beklentileri yok, keyif aldıkları müddetçe “Sertsessiz”i sürdürmeye kararlılar. Anıl Kaya, Ozan Kökkaya, Ege Tülek, Barış Çimenoğlu ve Kerem Kılıçdaroğlu sorularımızı yanıtladı.

- Grubun kurulma hikâyesinden bahseder misiniz?

Ozan Kökkaya: Grubu 2003 yılında Anıl'la beraber kurduk, birkaç ay sonra Kerem ile tanıştık. 2005’de Barış, 2007 yılında Ege aramıza katıldı, çok da güzel oldu.

- Grubunuz adını neden “Sertsessiz” koydunuz? Sert ve sessiz karakterler misiniz?

Kerem Kılıçdaroğlu
: Genel olarak sakinimdir. Pek sert olduğum söylenemez, çok zor ve nadiren sinirlenirim. Babama çekmişim yani.

Ege Tülek:
Kendi halinde adamlarız biz. Bu anlamda “sertsessiz” insanlar olmak bize fazla iddialı kalıyor olabilir. Ozan çok konuşuyor zaten, hiç sessiz değil.

- Ağırlıklı olarak ska müzik yapıyorsunuz sanırım. Türkiye’de ska müzik yapan topluluklar çok az...

Barış Çimenoğlu
: Türkiye’de Athena, ska’yı çok ileri noktalara taşıdı fakat gene de ska yapan grup sayısı diğer tarzlara göre çok az.

E. Tülek:
Genel yapısı itibarıyla Türkiye’ye yakın olan bir müzik türü değil. Athena olmasa çok çok uzak kalabilirdi de. İşin farklı bir kısmı ise artık internet, iletişim ve bilişim araçları sayesinde herkesin her şeye ulaşabiliyor olması ve bu anlamda bireysel yakınlıklar ve ilgi alanlarının kurulabiliyor olması. Bu sebeple belirli kesimler ve kültür grupları oluşuyor. Ska’nın da bu şekilde bir kitlesi var Türkiye’de çok yaygın olmasa da.

- Şarkılarınızla dinleyicilerinize ne anlatıyorsunuz?

Anıl Kaya:
Grubun yaptığı şarkılar bizim yaşantımızı ve inandığımız şeyleri anlatıyor genelde. Bazı hatıralarımız çok melankolik olsa bile bunları olabildiğince o havanın dışına çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü zaten ortalıkta insanları üzen yeterince şey var, bir de bize gerek yok.

- Müzikten ne gibi beklentileriniz var?

B. Çimenoğlu
: Enerjimizin yettiği yere kadar duygularımızı bestelerimize yansıtmak ve bunları da ulaşabildiğimiz yere kadar dinleyiciye ulaştırmak müziğin en keyifli kısmı bana göre. Maddi bir beklentim yok.

E. Tülek:
Müzikten “Bunu yaptık, karşılığı da bu olmalı” şeklinde bir beklentimiz yok. Aslında bir beklentimiz yok. İstediğimiz ve sevdiğimiz için uğraşıyoruz. Getirileri ve götürüleri de oluyor. Bu da çok doğal

O. Kökkaya:
Pek bir beklentim yok, sadece yaptığım işten keyif almak isterim.

A. Kaya: Beklentiden daha çok birlikte yapmaktan keyif aldığımız için yapıyoruz bu işi. Bu şekilde de çok şey yaşadık müzikle. Aynen böyle davam edeceğiz.

- Albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz?

K. Kılıçdaroğlu: Çalışmalara devam edersek neden olmasın. Elimizde yeterli sayıda beste var. Ayrıca yaptığımız müzik türü de farklı ve hareketli gelebilir bence.

B. Çimenoğlu:
Bestelerimizi bir araya toplayıp zamanda arşivlemek için bir albüm çıkarmalıyız bence. Ama tek taraflı isteme ile bitmiyor her şey.

A. Kaya: Albüm çıkarmak isteriz tabi, elimizde kendimize ait bir CD tutmanın keyfi bambaşkadır muhtemelen.

- Cover da yapıyorsunuz sanırım. Parçaları nasıl seçiyorsunuz?


A. Kaya: Cover parça yapma taraftarı değiliz, çok da beceremiyoruz zaten. Nedendir bilinmez ülkemizde bu bir zorunluluk olduğu için biz de kendi zevklerimize uygun parçaları çalıyoruz sahnede.

- Müzisyenliğin dışında ne yapıyorsunuz?

K. Kılıçdaroğlu: Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezunum. Şu an ODTÜ Asya Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisans yapıyorum. İleride Kore, Japonya, Çin, ASEAN ve Asya modernleşmesi gibi konular üzerine uzmanlaşmak istiyorum.

B. Çimenoğlu: Ben Bilkent Hukuk mezunuyum. Ankara’da stajyer avukatlık yapıyorum.

E. Tülek: ODTÜ Felsefe bölümünde lisans öğrenimim devam ediyor. Çaldığım başka gruplar ve bireysel müzik projelerim var.

O. Kökkaya
: Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum, ben de ODTÜ Asya Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisans yapıyorum.

A. Kaya: Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım mezunuyum. Serbest olarak grafikerlik yapıyorum. Aynı zamanda da “Kelle Koltukta Bağımsız Yapım” ekibiyle kısa filmler yapıyorum.

- Siyasetle ne kadar ilgilisiniz?

B. Çimenoğlu:
Her vatandaşın olması gerektiği kadar.

O. Kökkaya: Okuduğum bölümler de siyasetle ilgili. Aynı zamanda kişisel merakımdan da epey ilgiliyim.

A. Kaya: Oyumun kıymetini biliyorum.

- Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor musunuz?


O. Kökkaya:
Elbette! Bence değişim gerekliydi ve Türkiye’nin en güvenilir siyasetçisi Türkiye’nin en onurlu partisinin başkanı oldu.

A. Kaya: Destekliyorum ve kendisine gönülden inanıyorum.

- Bir haftada ne değişti hayatınızda?


O. Kökkaya:
Hiçbir şey değişmedi.

A. Kaya: Kerem’in çay dağıtan fotoğrafları hayatımıza biraz renk kattı.

- Kemal Kılıçdaroğlu için bir şarkı yapmayı düşünüyor musunuz?

K. Kılıçdaroğlu: Aslında aklımızdan geçmedi hiç böyle bir şey. Hiç düşünmedik.

O. Kökkaya: Aklıma dahi gelmemişti.

A. Kaya
: Bence yapmasak daha iyi.

- Neden?

A. Kaya: Bizim yapacağımız müzik pek seçim müziği olmazdı o yüzden. Şu an kullanılan şarkılara bakıyorum da, biz öyle bir şey yapamayız herhalde.

- Kılıçdaroğlu’nun oğlunun grubunuzda olması grubunuzu daha popüler hale getiriyor mu sizce? Bu anlamda olumlu etkileniyor mu Sertsessiz?


O. Kökkaya: Popülaritesini bilemem ama grubun tüm elemanları bence grubu olumlu etkiliyor, yaptığımız işten ben çok memnunum.

A. Kaya: Biz Kerem’i popülaritesizken sevdik. Gündem sayesinde daha popüler bir duruma geldiğimiz doğrudur. Ama bu ilginin ne kadarı kalıcı olur bilemeyiz. En sonunda Sertsessiz’i müzik grubu olarak beğenenler kalacaktır.
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.