ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1931
Şu an 5 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


İçindeki Türkiye'yi dışarıya vurdu.Sayı: 999 - 29.04.2010


ANJELIKA Akbar İçimdeki Türkiyem isimli bir projeye imza attı. Kitap, albüm ve konserlerden oluşan bu projede Kırık Yay Üzerine Ağıt, Kosova ve Yalnız Çınar gibi etkileyici eserler var.

Yıllar önce, o zamanki adı Sovyetler Birliği olan büyük bir ülkeden, UNESCO görevlisi olarak geldi Türkiye’ye Anjelika Akbar. Burayı çok sevdi, hatta kendini Türkiye’de doğmuş gibi hissetti. O yüzden dönmek gelmedi içinden, kaldı Türkiye’de. Çocukları bu topraklarda doğdu ve piyanosunun tuşlarına dokunarak yarattığı ezgiler yıllardır Türkiye semalarında uçuyor. Çok sevdiği Türkiye’ye, en iyi bildiği dilde, müzik diliyle teşekkür etmek isteyen Akbar, İçimdeki Türkiyem adlı bir projeye imza attı. Bir kitap, konserler ve albümden oluşuyor bu proje. Projeyle aynı adı taşıyan ve iki CD’den oluşan albümü dinliyorum şimdi. Anjelika Akbar’ın imzasını taşıyan eserler yepyeni ama hikâyelerini anlatırken hepsi de tanıdık bir ses tonuyla konuşuyorlar.

Nazım Hikmet’in hüznünü de anlatıyor

İlk CD’de yer alan Kırık Yay Üzerine Ağıt’ı 1999 Gölcük depreminden sonra yazmış Akbar. Depremden sonra iki hafta boyunca piyanoya dokunamamış bile, ona yeniden yaklaşabildiğinde ise etkileyici bir eser olan Kırık Yay Üzerine Ağıt çıkmış ortaya. Unutulmaz şair Nazım Hikmet’in Rusya’da Türkiye özlemiyle dolu geçirdiği yıllar, Akbar’ın Yalnız Çınar adlı bestesinde seslere dönüşmüş. Kosova, adından anlaşılacağı üzere Kosova’da yaşanan acıları anlatan bir eser. 15 eserden müteşekkil ilk CD’de Akbar’ın, oğlu Yürek için bestelediği parçalar da kendine yer bulmuş. İkinci CD’de ise Sevgi Çemberi adlı piyano konçertosu ile senfoni orkestrası ve piyano için yazılan Güneşin Doğduğu Ufuk yer alıyor. Güneşin Doğduğu Ufuk, Akbar’ın, 1992 yılında yaptığı bir beste ve Mustafa Kemal’e ithaf edilmiş.

Akbar’ın piyanonun tuşlarında yeniden yarattığı Türkiye’yi görmek istiyorsanız bu albümü alın ve bir araya gelerek duyguları, düşünceleri, anıları anlatan seslere kulaklarınızın kapılarını açın.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.